Presentació del curt HOY ME HA PASADO ALGO MUY BESTIA en el Saló del Còmic de Barcelona


En el marc del Saló del Còmic de Barcelona, ​​ZM va assistir a la primera projecció pública del darrer curtmetratge del director català Ivan Mulero, titulat Hoy me ha pasado algo muy bestia. Es tracta de l'adaptació cinematogràfica del còmic d'homònim títol (publicat per Norma) i alhora també novel·la original de Daniel Estorach, per mostrar cinematogràficament a l'espectador la història d'un superheroi diferent del que és comú a l'univers Marvel i DC. Un superheroi més urbà, casual i que pateix els inconvenients del dia a dia.

Acabat de sortir del forn, Hoy me ha pasado algo muy bestia va ser presentat al Saló amb la presència del seu responsable principal, Ivan Mulero, juntament amb la protagonista femenina del curt Marta Blanch, així com amb els responsables de la novel·la i el còmic. Només va faltar el gran protagonista del curt, Octavi Pujades, que dóna vida al superheroi Daniel, a causa de problemes d'agenda per un rodatge que està fent a Madrid, però això no obstant, va voler saludar el públic assistent a través d'una videotrucada des d'un telèfon mòbil . Pel que fa al curtmetratge, només una setmana és la que separava la projecció del curt amb l'últim dia de rodatge, que segons va comentar Ivan, es va desenvolupar a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, ​​així com (segons els crèdits finals) al Parc de l'Audiovisual de Catalunya. És per això que no era un muntatge definitiu del qual realment ha de ser el curt, però en tot cas, era una aproximació.

A la presentació també van explicar com es va iniciar l'aventura del curtmetratge, que sorgeix entre l'admiració pel còmic d'un grup d'amics i la broma -sempre a través de Facebook-, gairebé com si fos un repte entre ells. De mica en mica la idea va anar agafant consistència.

Posteriorment es va projectar el curt i les sensacions que em van deixar van ser diverses. D´una banda, s'agraeix l'esforç d'un equip jove per intentar aconseguir un resultat més que presentable per a un curtmetratge d'acció amb tantes hòsties com aquest. La interpretació d'Octavi Pujades està a l'altura, malgrat que no és un lluitador i se'l nota, però la seva cura s'agraeix en aquestes escenes i la veritat és que se'n surt prou ben parat. Davant del que és visual, poc a retreure-li al curt.

Desconec el còmic i la novel·la, per la qual cosa les meves opinions només són com a espectador casual. El curt utilitza el muntatge paral·lel per anivellar la part de diàleg gairebé reflexiva amb les escenes d'acció, que abunden, però segons el meu parer eclipsen les de diàleg. Segons sembla, el còmic original aposta fort per l'acció, no obstant al cinema, el seu abús, sempre acaba diluint el seu efecte adrenalític, que és el que a la meva manera de veure noto a Hoy me ha pasado algo muy bestia . Hi ha uns canvis de ritme molt forts, i un treball sensorial escàs, en el sentit de treballar la intriga abans de l'acció. D'altra banda, a les escenes de la presó, he trobat a faltar més força en el personatge que interpreta Marta Blanc, perquè passa gairebé desapercebuda en la història, quan aquesta espècie de cara a cara entre ella i el protagonista hauria de ser revelador i intens, una cosa que no passa.

No és un curt dolent, ho he gaudit sobretot per les seves brillants escenes d'acció, però li he trobat a faltar una mica més de cocció a aquestes escenes de lluita abans dels seus moments explosius. En tot cas, bravo per l'atreviment de fer un curt tan difícil de fer com aquest, per l'escenografia magnífica, el muntatge musical d'acord amb les escenes, i d'un Octavi Pujades més que digne.  


(Julián López, Marta Blanc, Iván Mulero, Daniel Estorach)


Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. Hola! Soy de Chile y me gustaría poder verlo. Tu sabes si acaso está disponible en algún sitio web?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Camila! Según comentaros sus responsables el corto justo se acaba de terminar, por lo que ahora de momento iniciará un circuito de festivales en los que se exhibirá. Una vez terminado de circular por eventos supongo que acabará publicado en alguna web... pero eso ya lo desconozco. Recomiendo que sigas la página oficial del corto en Facebook para conocer las futuras proyecciones.

      Saludos!

      Elimina