SANT MARTÍ, un slasher rural amb barretina

Sant Martí serà presentada davant del públic català el 14 de Juny en el marc del festival de cinema de terror Sant Cugat Fantàstic, sent a més el film que inaugurarà l'edició.

Moltes vegades atribuïm la llavor de l'slasher a un origen nord-americà, però la veritat és que més enllà del seu lloc de naixement la seva genètica és europea. Un cop dit això s'agraeix que sorgeixin produccions com Sant Martí. Sant Martí és un slahser rural rodat a Catalunya i que a més a més s'ha fet en llengua catalana, amb totes les dificultats que aquesta decisió comporta a l'hora de distribuir la pel·lícula al mercat internacional. És per això, per aquesta valentia a preservar la identitat cultural en què s'ambienta la pel·lícula, que tant la productora del film DDM Visual i ERAM Medialab com els seus responsables màxims quant a guió i direcció: David C. Ruiz i Albert València, ja mereixen un reconeixement al projecte i un aplaudiment ben fort més enllà del resultat final de la pel·lícula.

La pel·lícula es localitza a Catalunya. Tracta sobre un grup de joves que es dirigeix ​​a un festival de rock que se celebra a les muntanyes, i que acabaran, després d'una avaria al cotxe, buscant refugi en un poble de la Catalunya profunda anomenat Sant Martí, un poble on els forasters no són ben rebuts. Amb aquest argument es fa inevitable associar la pel·lícula a l'American Gothic, però aquesta vegada ja hem de catalogar la pel·lícula com a pertanyent al "Catalan Gothic". Més enllà del detall, la pel·lícula dirigida per David C. Ruiz i Albert València promet barrejar humor negre amb una trama d'intriga i assassinats, sense descuidar aquells clixés que envolten l'slasher com són la sang, assassins en sèrie, entorn rural i reines del crit.

La producció s'ha fet a través de finançament públic i privat, i l'epicentre del seu naixement és la ciutat de Girona. En ella, els seus directors David C. Ruiz i Albert València són coneguts pels seus curtmetratges de gènere de terror i per acumular projectes i seleccions per a festivals, en els ja 10 anys de carrera com a realitzadors. A més, David C. Ruiz és codirector de la Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona, més conegut per "Acocollona't". D'altra banda, el film està protagonitzat per actors coneguts per la seva presència a la televisió i curtmetratges, com són Raül Tortosa, Paco Moreno, Guillem Fernàndez-Valls, Anna Ferran, David Estany i Olga Bernardo. També el conegut actor Joan Massotkleiner tindrà presència a Sant Martí.




Sant Martí serà presentada davant del públic català el 14 de Juny en el marc del festival Sant Cugat Fantàstic, sent a més el film que inaugurarà l'edició. Tot i això, la pel·lícula ja circula per festivals internacionals, com els de Calgary (Canadà) i el de Nevermore (USA), encara que també ha estat inclosa en la programació del festival espanyol Algesires Fantàstika. En tot cas, el 14 de juny suposarà per a Sant Martí la seva presentació catalana.  



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris