Sitges 2021 mostra els seus ullals en el primer avenç del festival

La dualitat racional i primigènia de l'home descriu el cartell del Festival de Sitges 2021, creat per l'agència Xina, i inspirat en el leitmotiv de l'edició: "La bèstia interior"

Es confirmen les primeres pel·lícules del Festival de Sitges 2021, entre elles hi ha In the Earth, Prisoners of the Ghostland, Censor i la pel·lícula recuperada de George Romero The Amusement Park, entre moltes altres.


El Festival de Sitges 2021 ha presentat el cartell oficial de la seva edició número 52, i també ha explicat les línies mestres d'aquest esdeveniment que se celebrarà del 7 al 17 d'octubre i que tindrà l'home llop com a leitmotiv.

També han estat anunciades les primeres pel·lícules de la programació del Sitges 2021, i entre ells hi ha els nous treballs de cineastes consolidats com Sion Sono i Ben Wheatley, així com la presència de directores debutants com Prana Bailey-Bond o Carlson Young. Una edició que mostrarà el ventall més ampli de tendències dins del cinema de gènere, a través de la varietat d'estils i mirades que conviuen al panorama actual.

La bèstia es desperta. El 54è Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, i ha quedat clar amb el cartell oficial de l'edició d'enguany, basada en el concepte de l'home llop. Un cop més l'agència China Madrid n'ha estat la responsable, amb la il·lustradora Carmen García Huerta de responsable.



Molts han aplaudit l'originalitat del cartell respecte a anteriors edicions, mostrant la dualitat racional i primigènia dels humans tan ben representada al cinema fantàstic amb l'home llop i, no ens oblidem també, de Dr. Jekyll i Mr. Hyde.

I és que aquesta 52a edició del Festival de Sitges es compleixen noranta anys de Dr., cinquanta anys de La Nit de Walpurgis (1971) amb Paul Naschy, i quaranta anys d'Aullidos (1981) i Un home llop americà el Londres (1981). Una curiositat que el festival no ha passat per alt.  


ACTUALITZACIÓ: Ja podeu consultar la programació completa del Sutges 2021.


WomanInFan


Tot i que la presència de la dona creadora dins de la indústria del fantàstic és cada vegada més notòria i brillant, les estadístiques les situen en clar desavantatge. A títol d'exemple, a la secció oficial a competició de Sitges en els últims deu anys només un 6% dels llargmetratges han estat dirigits per dones (xifra que puja fins al 10% en codirecció).

WomanInFan neix amb la voluntat d'ajudar a millorar aquesta realitat en tres línies de treball principals:

1. Posant llum a la memòria històrica de totes aquelles dones que han contribuït d'una manera o altra a la història del cinema fantàstic. En aquest sentit, s'inicia la creació d'un fons documental en línia de memòria.

2. Sensibilitzant el talent femení envers la cosa fantàstica com un llenguatge més. En aquest sentit, es concediran tres beques, gràcies al suport de Vertix, per a tres cineastes sense bagatge al fantàstic però amb una inicial trajectòria cinematogràfica destacada.

3. Promovent la visibilització de la dona cineasta al cinema de gènere perquè la indústria audiovisual del país confiï aquest tipus de projectes a futures productores, directores i guionistes. El Festival de Sitges amplia doncs les seves funcions per tal de produir un curtmetratge anual escrit i dirigit per dones dins una convocatòria oberta.

Dins la programació de Sitges 2021 no faltaran les darreres novetats del fantàstic dirigit per dones, que es podran veure en diferents seccions del certamen. Hi haurà títols com a Censor, de la britànica Pran Bailey-Bond. Terror vuitanta en què una censora de pel·lícules interpretada per Niamh Algar (Without Name, Raised by Wolves) decideix investigar la desaparició de la seva germana.  


(Censor)


The Blazing World, de la debutant nord-americana Carlson Young, proposa una aventura èpica als racons més foscos de la imaginació, amb un repartiment integrat per Dermot Mulroney o el veterà Udo Kier. La canadenca Amelia Moses capgira el mite de l'home llop a Bloodthirsty, una història de terror amb una jove cantant d'instints salvatges.

El divertit documental Alien on Stage, de Lucy Harvey i Danielle Kummer, segueix un grup de conductors d'autobús i integrants d'una companyia de teatre amateur de Dorset (Regne Unit) per crear una obra única: una adaptació del film Aliens.  



SGAE Nova Autoria


Els Premis SGAE Nova Autoria que organitzen la SGAE i la Fundació SGAE, a través del Consell Territorial de la SGAE a Catalunya, van celebrar els vint anys dins del Festival de Sitges. Després de l'aturada per la pandèmia de l'any 2020, els treballs audiovisuals finalistes que presenten les escoles de cinema de Catalunya arriben a la 21a edició i es tornaran a projectar al certamen.

Els guardons de la Fundació SGAE tenen la voluntat de descobrir, promoure i ajudar a difondre les produccions audiovisuals que elaboren els alumnes de les universitats i escoles de cinema de Catalunya. De fet, molts autors i moltes autores que hi han participat, avui són reconeguts i reconegudes professionals del sector audiovisual.

Mar Coll, directora i guionista; Carmen Fernández Villalba, guionista, directora, escriptora i periodista, i Alfred Tapscott, compositor de bandes sonores per a cinema, televisió i publicitat, són els membres del jurat dels Premis SGAE Nova Autoria 2021 que es lliuraran a les categories de millor direcció, millor guió i millor música original.  



El llibre oficial Sitges 2021 (i un vinil)


Les publicacions de Sitges creixen i, en aquesta 54a edició, el Festival proposa una sinergia entre cinema i música a través d'un llibre i un vinil.

L'objectiu del llibre Tres piezas para el asesino, publicat per Hermenaute, és analitzar cronològicament la relació entre jazz, rock i electrònica al cinema criminal i de terror a la segona meitat del segle XX.

El disc doble vinil Kong'n'roll, publicat per Family Spree, és un homenatge al Festival i al llibre, en què 28 bandes de l'escena rock estatal adapten temes inclosos als films ressenyats al llibre.  



Premi Minotaure


Com cada any, Ediciones Minotauro serà l'editorial oficial del Festival. Durant l'esdeveniment audiovisual, sempre disposat a vincular-se amb el món de la literatura, es presentarà en exclusiva la propera obra guanyadora del Premi Minotaure, guardó que distingeix entre tots els projectes participants la millor novel·la de ciència-ficció, fantasia i terror en espanyol.  



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris