Què ha passat amb l'estrena de 'THE ONANIA CLUB'? Tom Six ho explica

El director d'El Centpeus Humà ha compartit la seva frustració per les dificultats que està trobant a distribuir The Onania Club, la que considera "la seva millor pel·lícula".


Quan s'estrena 'The Onania Club'? La nova pel·lícula del director d''El Centpeus Humà' fa anys que s'acaba, però no hi ha notícies sobre la seva estrena. Els motius els ha explicat el director Tom Six mitjançant un vídeo de 8 minuts publicat a YouTube.

Fa uns dos anys Tom Six va anunciar que 'The Onania Club' estava a punt, però que cap distribuïdor s'atrevia a comprar-la pel seu contingut extrem. El que semblava màrqueting cru i pelat sembla que és el malson del director, i així ho ha transmès als seus fans.

Segons Tom Six, "The Onania Club és la meva millor pel·lícula" i afegeix "No hi ha distribuïdores de l'Est ni de l'Oest que vulguin distribuir-la". Per al director holandès aquesta situació s'assembla a la que va viure amb el llançament de 'The Human Centipede', que pel seu contingut extrem i repugnant cap distribuïdora li va fer cas fins que el boca a boca la va convertir en pel·lícula de culte, i llavors sí que es van interessar per ella.

Per intentar cridar l'atenció de les empreses, 'The Onania Club' va ser mostrada a un cercle de crítics i influenciadors propers al director el passat 22 d'abril de 2020, donant per resultat desenes de crítiques positives a més d'assolir un 100% a Rotten Tomatoes. No n'hi va haver prou per cridar l'atenció de les distribuïdores, i Tom Six ho exemplifica amb algunes respostes rebudes, com "No hi ha lloc per al públic anglès d'una pel·lícula amb aquest contingut" o "el mercat ha canviat".

Tot i el to pausat i tranquil que mostra el director al vídeo, ha volgut compartir la seva frustració i enuig. Creu que aquesta situació és un perill per al cinema en general, i ho argumenta amb "La correcció política limita els punts de vista, la reflexió i la discussió. Quins són els límits del que és acceptable? [...] Els directors de cinema controvertits estem en perill i això em fa por". Ha volgut afegir que fins ara ha escrit 10 guions de pel·lícules extremes i provocatives, i que per a ell "són més interessants que el 90% de les pel·lícules avui dia".

Acaba el vídeo demanant als fans que es mobilitzin i l'ajudin amb la distribució. Diu: "Periodistes i fans, ajuda! Demaneu a les distribuïdores que voleu veure The Onania Club".



Ens queda el dubte de per què Tom Six ignora la distribució de la pel·lícula per festivals de cinema especialitzats i així incrementar el boca a boca, a més de poder participar en el comerç que es genera en aquests esdeveniments entre productors i distribuïdors. En tot cas, si tota aquesta denúncia fos una estratègia de màrqueting, creiem que allargar-se més de dos anys sona excessiu. Sigui com sigui nosaltres també ens morim de ganes de veure 'The Onania Club'.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris