'[REC].1’, la nova experiència de terror en viu

La Fura dels Baus i Utopia126 han creat una experiència de cinema en viu a partir del film [REC] que se celebra del 3 al 6 de març a Utopia126.


El cinema i les arts escèniques uneixen estils per configurar una experiència de terror. Es titula '[REC].1’, i és una nova oferta cultural establerta a Barcelona que tindrà lloc entre els dies 3 i 6 de març a Utopia126, l’antiga fàbrica modernista ubicada al Poblenou de Barcelona.


Com el seu títol indica, està inspirada en la pel·lícula [REC] produïda per la productora catalana Filmax, un emblemàtic film de terror del 2007 rodat amb càmera en mà i que catapulta a l'espectador a viure l'horror des de dins de la pel·lícula. Aquesta idea l'ha aprofitat la companyia La Fura dels Baus, que ha unit esforços amb Utopia126, a més de la col·laboració de Filmax i el vistiplau dels directors de la pel·lícula [REC] Jaume Balagueró i Paco Plaza, per a crear aquesta oferta d'oci cultural de terror immersiu. Cinema o teatre? On comença i on acaba la pantalla? Quin és límit? Passa de veritat? O és fruit de la imaginació?


Ahir, 17 de març, va ser presentat a Barcelona '[REC].1’. A la presentació hi van assistir Carlus Padrissa (director artístic de La Fura dels Baus i de [REC].1), Quique Camín (idea original i productor executiu), Jaume Balagueró (codirector del film [REC]), Laura Fernández (adjunta de direcció i productora de Filmax) i Pep Gatell (director artístic de La Fura dels Baus i president de la Fundació Èpica de La Fura dels Baus). “[REC] és un clàssic del terror mundial: la pel·lícula perfecte per començar aquest projecte de cinema en viu”, comenta d'inici Carlus Padrissa, deixant entreveure que aquesta experiència immersiva de l'espectador pot adaptar en el futur altres pel·lícules. Interessant també és el que ha afegit Pep Gatell “El cinema en viu és un projecte que es troba en un moment en el qual encara no ens podem imaginar què passarà”.


Cinema en viu” és el que proposa '[REC].1'. I és que per a Jaume Balagueró, aquest espectacle serveix per elevar un nivell la saga [REC], i diu “Quan vam crear [REC] ja ens va motivar el fet de generar un vincle i interacció entre protagonista i espectador. El públic havia de sentir-se part de la pel·lícula, com si hi estigués a dins: aquest és un pas més”.


El director de l'espectacle és Carlus Padrissa, i segons explica s'abordarà els temes que recorren l'actualitat social, tensant les disciplines artístiques per aconseguir un desbordament de la imatge que, des del terror, sacsejarà i sorprendrà traslladant al públic a llocs insospitats de la ment, transformant els valors apresos en nom de la supervivència. Tot això farà actuar l'espectador davant d'un perill, mentre el fa reflexionar sobre com la por altera la percepció de la realitat, exclou la dignitat i el sentit de la justícia, alhora que perjudica greument la intel·ligència.


De què tenim por? Qui visqui l’experiència '[REC].1', sens dubte, serà més a prop de la resposta.


'[REC].1' se celebra del 3 al 6 de març, a partir de les 20 h, a l’antiga fàbrica modernista Utopia126, ubicada al número 126 del carrer Cristobal de Moura, al Poblenou de Barcelona. Pots comprar les entrades.



Font: Nota de premsa

Publica un comentari a l'entrada

1 Comentaris

  1. Wynn casino review - Drmcd
    It's 춘천 출장마사지 also easy to 안산 출장안마 make an 아산 출장샵 impression by offering a 100% welcome bonus, so the welcome bonus is also a 정읍 출장안마 good fit for Wynn. The best thing about Wynn 공주 출장마사지

    ResponElimina