El Còmic Barcelona presenta un cartell en castellà per celebrar el seu 40 aniversari

Torna la presencialitat al Còmic Barcelona. Entre els dies 6, 7 i 8 de maig els aficionats del còmic tenen una cita a Fira Barcelona Montjuïc.


L'any 1981 es va celebrar la primera edició del que avui es coneix com a Còmic Barcelona. En aquella època es coneixia com a Saló del Còmic i de la Il·lustració de Barcelona, i es va celebrar a Fira de Barcelona Montjuïc. Va ser l'any passat quan se'n van complir 40 anys d'aquell naixement, i pel format 100% online de l'edició del 2021, que és quan complien les quatre dècades, Ficomic ha traslladat la celebració per aquest any, que serà 100% presencial. Per fer-ho es comptarà amb grans convidats, moltes activitats i una exposició retrospectiva dels darrers quaranta anys.


Serà els dies 6, 7 i 8 de maig quan els aficionats al còmic podran gaudir del 40 Còmic Barcelona a Fira Barcelona Montjuïc. Una edició especial que comporta també un cartell especial. És aquest:



Ficomic ha encarregat el disseny del cartell del 40 Còmic Barcelona a una artista de Madrid, a Carla Berrocal. D'aspecte retro emulant un estil artístic dels anys quaranta, el cartell és pobre en idees i en general decepcionant, però el que ha generat més polèmica a les xarxes és el fet que es tracta d'un cartell en castellà, quan el que patrocina és un esdeveniment barceloní i català.


Ficomic ha respost a les xarxes socials i ja ha confirmat que hi haurà en el futur una versió en català del cartell, sense determinar quan. Ja són moltes les veus que denuncien que Ficomic, des de fa anys i concretament des del canvi d'alcaldia a Barcelona amb Ada Colau, ha convertit Saló del Còmic en un esdeveniment on la llengua castellana ha passat a ser la vehicular en el desenvolupament de les seves activitats. Ara ja només faltava castellanitzar el cartell del Còmic Barcelona, per no parlar de la cerca de talent fora de Catalunya per a crear-lo. No hi ha talent a Catalunya?



EXPOSICIONS:


Com no podia ser d'altra manera, el Còmic Barcelona tindrà una exposició dedicada al seu 40 aniversari, on es farà un repàs a alguns dels moments i personatges més recordats que han passat per l’esdeveniment. També repassarà la història del còmic en aquestes quatre dècades, amb obres, autors i esdeveniments que han tingut relació d'una manera o altra amb el “Saló”.


Una altra exposició estarà dedicada a Miguel Gallardo (1955-2022), qui va dissenyar el cartell de la primera edició del Saló del Còmic. Recordem que Gallardo va morir fa unes setmanes, i per això Ficomic li vol retre un homenatge en forma d'exposició, repassant la seva trajectòria en el món de la vinyeta i el dibuix.



ACTIVITATS PARAL·LELES


L'edició del 2020 va comptar amb dues grans seccions paral·leles al marge de l'activitat comercial i d'espectacle, i que amb la pandèmia es van haver de deixar al marge, fins aquest any. Es tracten de les Còmic Visió i Còmic Fantasy. Còmic Visió és una secció coordinada pel guionista i cineasta Borja Crespo que vol aprofundir en la relació entre el cinema i les sèries amb el món del còmic. Per altra banda, Còmic Fantasy, amb l’autor i fan letal Cels Piñol al capdavant, explorarà les obres de referència de la fantasia i la ciència-ficció a través dels jocs de rol, de taula, miniatures i cartes, i veurem com poden confluir amb el còmic.


També hi serà la Còmic Pro, un espai de pensament, acció i oportunitats per al sector. La idea d'aquesta secció és organitzar unes jornades professionals que apropin artistes i editorials per així ajudar al desenvolupament de projectes relacionats amb el còmic.


També hi serà Alter Còmics, que és l'antiga secció de Fanzines del Saló del Còmic, però ara agrupant també petites editorials independents, i d'aquesta manera presentar els seus productes als visitants.


No faltaran les presentacions de novetats de les grans editorials, conferències i taules rodones pels més grans. Així com tampoc faltarà la Còmic Kids, un espai per a nens i nenes de 5 a 12 anys carregat d’activitats: diversos tallers i activitats repartides als espais Comicteca, Taller de Còmic, ComicPlay, Còmic Xapa i Pintacares.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris