'LA FAMILIA INFERNAL', un exorcisme a terres gironines

Àngel Amieva interpretant l'exorcista Ezequiel

Un curtmetratge de David Ruíz i Toni O. Prats sobre un exorcista covard que ha de purificar a un adolescent posseït pel dimoni.



Un exorcisme és la premissa argumental de 'La Familia Infernal', un curtmetratge rodat a terres gironines que barreja la comèdia i el terror. Els seus impulsors són David Ruiz (Sant Martí) i Toni O. Prats, uns cineastes que se senten còmodes creant contingut audiovisual amb aquesta barreja aparentment contradictòria com és la de fer riure i espantar, i prova d'això són els seus nombrosos treballs anteriors.


Tots dos directors no s'amaguen de la influència que ha tingut en ells la seminal 'L'exorcista' de William Friedkin, així com altres films d'explotació del subgènere dels exorcismes, per a crear 'La Família Infernal'. I és que, en el curt, les peces del taulell són les mateixes que el film de Friedkin, com les del sacerdot Ezequiel, un jove posseït pel dimoni, i la seva mare preocupada; ara bé, segons els directors “el pare Ezequiel, personatge que haurà d'executar un exorcisme inesperat i exprés a la meitat de la nit, a diferència del croat de William Friedkin, ell és un home pusil·lànime i covard.


El paper del sacerdot recau en l'actor còmic Àngel Amieva. Ell és el director de la companyía teatral "Capa i Espasa" amb la que ha produït més de trenta espectacles d'acció i comèdia. A més, és un gat vell al món de la televisió catalana havent participat a pel·lícules com 'Coronel Macià' i 'Serrallonga', i a sèries d'èxit 'Ventdelpla' i 'Majoria Absoluta'.


'La Família Infernal' mostra efectes especials propis del gènere de terror, però la majoria del pes narratiu recau en els diàlegs i interpretacions. En aquest sentit, Àngel Amieva té un pes important a l'obra. L'acompanyen el barceloní Fèlix Velarde en el paper de l'adolescent posseït, mentre que la polifacètica actriu i ballarina madrilenya Estíbaliz Barroso dóna vida a la seva histèrica mare. També hi són els gironins Txema Alabert, David Planas i Marcos Fernández.


Mordisco Films, Factoria Corman i Skull Kid produeixen 'La Família Infernal'. En total són 15 minuts de metratge filmats a l'interior d'un pis a Figueres l'últim cap de setmana d'agost de l'any passat. Els exteriors van ser rodats a la ciutat de Girona.



Presentació mundial a Figueres

La presentació mundial de 'La Familia Infernal' serà al 15è Festival Còmic de Figueres, en el marc de les sessions del Cineclub Diòptria. Això serà el dimarts 12 d'abril. Qui no hi pugui assistir tindrà una segona oportunitat per veure el curtmetratge el dijous 14 al mateix esdeveniment.


Figueres serà la primera parada d'un circuit de festivals que portarà el curt a ser presentat a altres localitats del món. Per ara se n'han confirmat quatre més: dues als EUA (Midwest Sci-fi Short Film Festival i The Fear Faire Film Festival de Las Vegas), una a València (CALIGARI), i una altra a Barna (BIFF). Això no ha fet més que començar.



Font: Nota de premsa

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris