L'autora de Lola Vendetta convidada al 40 Còmic Barcelona

Imatge cedida per Ficomic

La igualadina Raquel Riba Rossy assistirà al Còmic Barcelona amb la katana de Lola Vendetta.


Raquel Riba Rossy confirma la seva presència al 40 Còmic Barcelona. La dibuixant catalana creadora del personatge de còmic Lola Vendetta s'ha convertit en una icona feminista que ja traspassa les vinyetes.


Nascuda a Igualada el 1990, es va formar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona i en il·lustració en l'Escola de la Dona de Barcelona. Ara bé, ella reconeix que la millor formació que ha tingut és la seva família d'artistes. I és que, Raquel Riba Rossy és filla de l'arquitecte Jaume Riba i de l'artista multidisciplinària Clara Rossy, una família multidisciplinària on el dibuix, l'arquitectura, la pintura i la música hi tenen presència.


La igualadina ho va tenir clar des del seu inici professional: parlar sobre les seves inquietuds i de l'empoderament de la dona. A més, també sent passió pels infants i els adults que mai s'obliden d'ella. Des d'aquest punt de partida va aparèixer el personatge Lola Vendetta, entre altres personatges que apareixen en aquesta saga. Des d'aquest moment fins avui tenim el resultat en llibres:


Lola Vendetta. Más vale Lola que mal acompañada” Editorial Lumen, 2017

¿Qué Pacha, Mama?” Editorial Lumen, 2018

Lola Vendetta y los hombres” Editorial Lumen, 2019

"Lola Vendetta. Una habitación propia con Wifi" Editorial Lumen, 2021


Aquest 2022 l'editorial Planeta Còmic ha publicat “Morder la manzana”, l'adaptació a novel·la gràfica de l'obra de Leticia Dolera, la qual ja en va ser publicat un fragment a l'antologia “Voces que cuenta” editat també per Planeta Còmic l'any passat.


Cal recordar que Raquel Riba Rossy va dissenyar el cartell del 39 Còmic on Demand, l'esdeveniment organitzat per Ficomic entre el 28 i 30 de maig de 2021 que es va celebrar íntegrament en línia, debut a les restriccions per la Covid-19.



Més enllà de la seva carrera com a dibuixant de còmic, l'artista també ha gravat un disc musical titulat "El Primer Canto". Un disc que va sortir al mercat el 2021 amb 10 cançons, i en el que també s'ha encarregat de crear el disseny del disc, demostrant així el seu talent polifacètic.


El 40 Còmic Barcelona se celebra els dies 6, 7 i 8 de maig a Fira Barcelona Montjuïc.


Web oficial Lola Vendetta

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris