Toei Animation pateix un atac 'ransomware'

Un atac informàtic basat en pagar un rescat per recuperar les dades.


L'emblemàtica productora de sèries i pel·lícules d'animació japonesa com Bola de Drac, va anunciar l'11 de març que uns dies abans, el 6 de març, la companyia havia patit un greu atac informàtic el qual tindria conseqüències als futurs llançaments previstos. Ja ha passat un mes des de l'atac informàtic, i ara llegim al portal NHK que l'atac va ser un segrest de dades.


Segons fonts directes d'aquest mitjà de comunicació amb Toei Animation, la productora japonesa va patir un atac 'ransomware', el qual va hackejar el seu sistema informàtic. Els tècnics encara treballen per a restablir la normalitat a la companyia i indiquen que “L'impacte en la producció continua, però estem treballant de valent per tornar les coses a la normalitat”.


Aquest atac informàtic ha afectat el futur a curt i mitjà termini de Toei Animation. Per començar, l'estrena al Japó de la nova pel·lícula de Bola de Drac, titulada 'Dragon Ball Super: Super Hero', a estat posposat indefinidament. Tenia data d'estrena el 22 d'abril.


També ha afectat l'emissió d'episodis per televisió de sèries com 'One Piece', 'Dragon Quest: The Adventure of Dai', 'Delicious Party Precure', i 'Digimon Ghost Game', que continuen aturades des de fa setmanes. Es preveu que es restableixin les sèries el cap de setmana del 16 i 17 d'abril.


Els atacs informàtics 'ransomware' tenen com a finalitat encriptar les dades d'un dispositiu, i després demanar un rescat (“ransom” en anglès) a canvi de desbloquejar el contingut. Això es fa través d'un virus maliciós que s'instal·la en el sistema i bloqueja les dades.


Segons un estudi, Espanya és un dels països del món amb més atacs 'ransomware', i per contra països com el Japó i Alemanya es troben a la cua.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris