110.000 persones visiten el 40 Còmic Barcelona

Imatge cedida per Ficomic

Una edició on ha tornat la presencialitat i s'ha arribat a una xifra de visitants semblant a del 2019.


110.000 persones han visitat el 40 Còmic Barcelona, celebrat entre els dies 6, 7 i 8 de maig a Fira de Barcelona Montjuïc. Unes dades molt similars a les del 2019 abans que esclatés la pandèmia (edició 2019: 112.000 visitants). Cal posar en relleu que aquesta edició ha significat el retorn a la presencialitat després de dos anys que s'ha fet en línia.


Segons dades de Ficomic, han augmentat els expositors, especialment els de la secció AlterComic, on s'apleguen petites editorials independents que han aprofitat el Saló per a mostrar i vendre els seus productes autoeditats. Aquestes petites editorials gairebé han ocupat una vuitena part del gegantí Palau 2 (P.2) de Fira de Barcelona. També han abundat els estands dedicats al marxandatge


Aquesta edició ha tingut un carregat programa d'activitats en què, durant tres jornades, s'han celebrat presentacions de novetats editorials, taules rodones, ponències i debats al voltant de la historieta. També, nombrosos convidats nacionals i internacionals s'han apropat als fans i han fet signatures durant el transcurs del Còmic Barcelona. En total s'han fet 40 taules rodones, 30 trobades amb autors/es, 22 presentacions editorials, 8 projeccions i 2 concerts.


La mitjana d'edat dels visitants ha baixat, una dada que és molt positiva per al futur del sector, ja que els joves seran els futurs lectors de còmic. Creiem que això es deu a dos factors: per una banda, per l'aposta de les grans editorials pel manga infantil anomenat kodomo, que està tenint una bona resposta comercial; però també per la zona Comic Kids que ha organitzat Ficomic. Aquest espai del Saló ha ofert als més joves tallers de còmic, contacòmics, trobades amb autors de còmic infantil i juvenil, així com activitats fixes com el ComicChapa, el ComicPlay o el Pintacares. El diumenge a la tarda ha tancat la Comic Kids amb una sessió de cinema infantil que ha estat un gran èxit. Tot plegat un èxit que ha servit perquè pares i fills trobin el seu espai de gaudiment al Saló


El 40 Còmic Barcelona ha estat una edició especial per les quatre dècades d'un esdeveniment que naixia per l'amor a les vinyetes d'unes poques persones. Avui ja és tot un monstre amb ressò internacional. Per aquest motiu el visitant també ha pogut gaudir de l'exposició '40 anys de saló' situada al Palau 5 (P.5), i amb un gran enfoc gràfic on tots els nostàlgics de ben segur han sentit papallones a l'estómac. Fins i tot el President de la Generalitat Pere Aragonès l'ha visitada amb la seva esposa, el diumenge dia 8 cap allà a les 10h del dematí.


L'organització agraeix la resposta del públic, així com la participació d'artistes i altres agents del sector. Per tot plegat, el 40 Còmic Barcelona ha estat una gran festa al voltant de la historieta.



Font: Ficomic

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris