[Palmarès] Premis 40 Còmic Barcelona

Imatge cedida per Ficomic

Els Premis 40 Còmic Barcelona premien els millors autors/es i obres publicades el 2021. L'esdeveniment es va celebrar el 6 de maig a l'Auditori de Fira de Barcelona.Daniel Torres ha estat guardonat amb el Gran Premi del Saló. L'autor valencià ha vist reconeguda una trajectòria en el món del còmic de més de 40 anys que l'han dut a publicar historietes en els seus inicis per a revistes com El Gat Pelat, El Víbora i Cimoc, i posteriorment a fer-ho per a editorials com Norma, amb qui va establir una relació professional de llarga duració.


La decisió de premiar Daniel Torres ha estat condicionada per les propostes fetes pels professionals del còmic, que podien votar en una fase de sufragi prèvia a la web oficial del Còmic Barcelona. Aquesta fase de sufragi també va servir per a decidir el jurat dels Premis Còmic Barcelona, que finalment va ser aquest:


Mery Cuesta, crítica d'art i divulgadora cultural; Jordi Costa, crític cultural, cap del departament d'exposicions del CCCB; Fernando Llor, guionista (ARGH!); Íria Ros, divulgadora (ACDCómic); i Ferran Clavero, dibuixant (APCómic).


El públic també va poder votar i decidir el Premi Votació Popular.A continuació detallem les obres i autors/as guanyadors/as:


  • Millor obra autor/a espanyol/a publicada a Espanya: El Pacto de Paco Sordo (Nou nou).
  • Millor obra estrangera publicada a Espanya: Piel de Hombre d'Hubert i Zanzim (Norma Editorial).
  • Millor còmic infantil i juvenil: Nicoleta y el misterio del colmillo de Katia Klein i Rut Pedreño (Sallybooks).
  • Millor Fanzine Cols Vol.2: Una Noche en el Infierno de Clara Cábez i Olivia Cábez.
  • Premi Miguel Gallardo a l'Autor/Autora Revelació: Genie Espinosa.
  • Gran Premi del Saló: Daniel Torres.
  • Premi votació popular: THE de Manuel Álvarez (Fandogamia).


Cap de les obres guanyadores ha estat editada en llengua catalana.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris