El 28 Manga Barcelona espera un rècord de visitants

Cartell del 28 Manga Barcelona en alta resolució
 

El canvi d'ubicació oferirà al visitant 82.000 m² d'espai otaku Fira de Barcelona Gran Via entre el 8 i 11 de desembre.


Totes les estadístiques sobre la venda de manga a les llibreries indica un fort creixement progressiu. Els lectors i lectores cada cop són més, i per aquest motiu el Manga Barcelona ha decidit adaptar-se a aquests nous temps d'alta popularitat del còmic japonès amb un canvi d'ubicació del certamen.


Després de gairebé 10 anys a Fira de Barcelona Montjuïc, el Manga Barcelona es trasllada a les instal·lacions de Fira de Barcelona Gran Via, un canvi que suposa una nova etapa per a aquest esdeveniment. El 28 Manga Barcelona tindrà més espai i unes instal·lacions més adequades als temps actuals, fet que permetran mantenir les propostes que s’han dut a terme fins ara i ampliar una mica més el ventall de possibilitats. El canvi d’ubicació suposa també un canvi de dates, així doncs, deixem enrere l’1 de novembre com a data pivot per anar cap al pont de desembre: aquesta 28a edició del Manga Barcelona se celebrarà del 8 a l’11 de desembre.


Amb aquest canvi de dates l'organització preveu superar els 153.000 visitants de l'edició del 2019, que va ser la més exitosa de la història del certamen.



El Manga Barcelona es muda a Fira de Barcelona Gran Via


Fira de Barcelona Gran Via obrirà les portes dels seus tres palaus per acollir el 28 Manga Barcelona, l'esdeveniment que tots els otakus del país esperen en candeletes. Aquest espai és el mateix que ha acollit esdeveniments prestigiosos com el Mobile World Congress.


El 28 Manga Barcelona tindrà lloc als Pavellons 4, 6 i 7 de Fira de Barcelona Gran Via. L'entrada al recinte per als visitants serà per la Porta 4, Carrer de la Botànica, 64 a L'Hospitalet de Llobregat. El recinte del certamen compta amb aproximadament 82.000 m² (l'edició del 2019 van ser 78.000 m²).  


El desenvolupament de l'activitat cultural que s'oferirà en el programa serà semblant a la d'anteriors edicions, destacant les sales d’actes amb les seves propostes de conferències, taules rodones i trobades amb autors i autores. Amb la novetat que, aquest any, les presentacions passen a una sala que estarà més a prop dels estands de les mateixes editorials.


La diferència més notable respecte a l'anterior emplaçament de Fira de Barcelona Montjuïc és que no hi haurà Auditori per projectar pel·lícules d'animació. No obstant això, Ficomic reconvertirà una sala d’actes en sala de cinema per a seguir gaudint de la millor selecció d’anime i pel·lícules japoneses, de mans dels programadors de Cine Asia.



Cartell


El cartell del 28 Manga Barcelona és obra de l’autora madrilenya Sara Lozoya (1996), que ens transporta a un festival japonès des d’on els personatges plens de vida i alegria van cap al Manga Barcelona. Un cartell carregat de detalls i colorit, però exempt de referències a la ciutat comtal. No hi ha autors catalans?



Premis Manga Barcelona


Després de les darreres edicions online del Manga Barcelona, per aquesta edició tornen en la seva normalitat els Premis Manga Barcelona, que volen premiar les millors novetats en manga i anime que s’han publicat i estrenat entre l’1 de setembre de 2021 i el 31 d’agost de 2022. A partir de setembre començarà la fase de votacions.


Les projeccions de pel·lícules anime també formaran part d'un concurs en què es decidirà el Premi Auditori Manga Barcelona, de la mateixa manera que en anteriors edicions del certamen



Altres activitats


Els veterans visitants del Manga Barcelona coneixen a la perfecció l'ampli ventall d'activitats que s'hi solen practicar al certamen, i per aquesta edició no es preveu que sigui menys que d'altres prepandèmia.


Aquest any el Gran Escenari acollirà el concurs de cosplay més internacional: el World Cosplay Summit. Al Manga Barcelona es decidirà qui representarà Espanya en aquest gran concurs que després d’uns anys d’absència torna a Nagoya, Japó.


També tornaran alguns concursos, com l’ECG (European Cosplay Gathering), la Cosplay Parade, el K-Pop Assault, l’Idol Contest Shine bright like an idol, el Just Sing!, i també l'Otaquiz, en que els otakus podran demostrar els seus coneixements de manga i anime.


També hi haurà nombres exposicions, de les quals només se n'han revel·lat dues: EXPOKON, dedicada a la relació entre esport i manga, i la ITADAKIMANGA una exposició que parlarà d’alguns dels plats més populars que podem trobar als mangues. Tot plegat una capbussada a la cultura japonesa que vindrà acompanyada per la Japan Experience, la Nihongo Experience, i l'espai Daruma, on els visitants podran iniciar-se en l’aprenentatge del japonès.


També hi haurà la possibilitat d'aprendre a cuinar menjar japonès en els tallers de gastronomia Nihon Ryori impartits per Roger Ortuño. Un recorregut en clau manganime per alguns dels plats japonesos que més habitualment trobem en les nostres lectures o visionats de manga i anime.


També els futurs lectors de manga tindran el seu espai al Manga Barcelona amb el Manga Kids, un espai per els visitants més joves. Allà hi trobaran la Mangateca, on els infants poden seure una estona i relaxar-se llegint alguns dels títols que es posaran a la seva disposició. Allà també hi tindrem algunes sessions de “contamanga”, per explicar històries als més petits. P



Entrades a la venda:


I la pregunta que us feu tots: Quan surten a la venda les entrades del 28 Manga Barcelona? Doncs les entrades es posaran a la venda a finals de juliol.


Les podreu adquirir a la web oficial www.mangabarcelona.com i tindrà un cost de 14€ (12€ amb descompte). L'entrada serà vàlida únicament per a una persona i un dia.


Es pot comprar també un abonament de quatre dies per 46€.


Accés gratuït per a menors de 3 anys (nascuts a partir del 12 de desembre de 2019), acompanyats d'un adult amb entrada.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris