Toei estudia plantar cara a la pirateria al Japó pels enregistraments il·legals als cinemes de 'Dragon Ball Super: Super Hero'

Han detectat més de 3.000 casos de pirateria a través de xarxes socials de la nova pel·lícula de 'Bola de Drac'.


Toei Animation ha identificat més de 3.000 casos de captures i gravacions en vídeo de la pel·lícula 'Dragon Ball Super: Super Hero' que van ser enregistrades il·legalment, i posteriorment penjades a xarxes socials com Facebook, Twitter i YouTube. Aquests milers de casos s'han produït en els deu primers dies en cartellera al Japó de la nova pel·lícula de Bola de Drac.


Segons els càlculs de Toei, aquests casos són deu vegades superiors els detectats durant l'estrena als cinemes de l'anterior film de Bola de Drac, titulat 'Broly'. És per això que la productora japonesa està estudiant emprendre accions legals contra aquests individus que han vulnerat la llei de drets d'autor japonesa.


La Llei de propietat intel·lectual del Japó és molt clara i severa amb la pirateria. Diu que l'enregistrament no autoritzat de pel·lícules atempta contra els propietaris de la llicència i pot suposar una pena de fins a 10 anys de presó i multes de fins a 10 milions de iens (uns 72.000€).


Compartir enllaços de descàrrega il·legal de la pel·lícula 'Dragon Ball Super: Super Hero' a xarxes socials per part d'una persona resident fora del Japó, també és un delicte. Recordem que els drets de distribució del film a l'estat espanyol els té Crunchyroll, i que a Espanya els delictes contra la propietat intel·lectual estan tipificats al Codi Penal, i poden suposar multes d'entre 2600€ i 26.000€, i entre 6 mesos i 4 anys de presó.


'Dragon Ball Super: Super Hero' es va estrenar als cinemes del Japó l'11 de juny. La pel·lícula va ja ha recaptat uns 14 milions d'euros.


L'estrena de 'Bola de Drac Súper: Super Hero' a Catalunya serà el 2 de setembre, a través de l'empresa Crunchyroll. No s'ha confirmat encara si estarà doblada al català.


Fon: Web oficial DBS:SH

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris