Nit de suspens a TV3 amb una marató de quatre pel·lícules de terror

La nina Annabelle

El divendres 12 d'agost a les 22:05 comença una marató de pel·lícules que finalitzarà a les 04:30.


Aquest divendres 12 d'agost prepara't per passar por a TV3. La televisió pública catalana ha preparat una marató de pel·lícules de terror que començarà a les 22:00 després del telenotícies vespre i acabarà a les 04:30 de l'endemà dissabte. En total quatre títols de por que no et deixaran dormir.


TV3 ha decidit recuperar fermament un gènere cinematogràfic com és el de terror massa temps oblidat per la cadena. De fet, l'última nit de terror promocionada com a tal va ser l'1 de maig de 2020, quan es va emetre en una doble sessió amb les dues primeres entregues de la saga 'Expedient Warren'. Des de llavors, el gènere de terror no ha tingut gairebé presència a la televisió catalana.


Avui la marató serà de quatre pel·lícules, en què els espectadors es trobaran amb monstres, ninots demoníacs, psicòpates, pallassos malvats, morts i desaparicions. La terrorífica sessió es composa de la nominada a un premi Òscar 'Un lloc tranquil', 'La Casa del Terror' (Haunt), 'Annabelle: Creation' i 'Contes de por per explicar a les fosques', aquesta última produïda per Guillermo del Toro. Tot plegat es tracta de cinema de terror de qualitat estrenat en sales de cinema els darrers anys.


Veurem que tal funciona entre els espectadors aquest experiment de TV3, que aprofita l'agost per temptejar les audiències i planificar la nova temporada que començarà al setembre. Recordem que Vicent Sanchis ja no dirigeix Televisió de Catalunya, i Sigfrid Gras n'ha pres el relleu. Potser aquest canvi serveix per adoptar una nova línia televisiva en el que el gènere de terror pot tenir més cabuda.


Fem un repàs de les pel·lícules de la marató de terror a TV3:


22:00h 'Un lloc tranquil' (2018): Pel·lícula nord-americana dirigida per John Krasinski i protagonitzada per Emily Blunt. Estrenada el 2018, va suposar un dels majors èxits comercials de Paramount, ja que la pel·lícula va costar 17 milions de dòlars i en va recaptar 340 milions. Va ser nominada a l'Òscar a millors efectes sonors. El 2021 va ser estrenada en cinemes la continuació directa 'Un lloc tranquil 2' després de nombrosos endarreriments pels estralls de la Covid-19.


  • Sinopsi: Segueix la història d'una família que viu en una casa al bosc tenint cura de no emetre cap so. Si no t'escolten, no et poden caçar...



23:35h 'La Casa del Terror' (2019): Aquest slasher nord-americà va ser produït per Eli Roth (Hostel) i va arribar als cinemes el 2019 amb poca rellevància, malgrat les bones crítiques generals dels fans del gènere. Molts la comparen amb el clàssic 'La Casa dels Horrors' de Tobe Hooper. A qui l'espantin els pallassos sinistres està de sort.


  • Sinopsi: Harper, una adolescent que acaba de trencar amb el seu xicot, decideix sortir de festa amb les seves amigues a Halloween. Tot i que la nit no pinta gaire bé, aviat entaula conversa amb un atractiu jove que desperta el seu interès. S'ajuntaran així diversos joves que decideixen entrar en una casa encantada que promet oferir una experiència extrema a base d'explotar les pors més profundes. La nit es tornarà mortal quan s'adonin que alguns monstres són reals.



01:10h 'Annabelle: Creation' (2017): Pel·lícula de terror sobrenatural del 2017 que suposa la preqüela d''Annabelle' (2014). Hem de recordar que el personatge d'Annabelle sorgeix de la saga Expedient Warren. A 'Annabelle: Creation' deixem de banda la sang i la violència de 'La Casa del Terror' pel misteri i els espants, promoguts sempre per una nina diabòlica que mai es mou, però desencadena l'horror allà on va.


  • Sinopsi: Diversos anys després de la tràgica mort de la seva filla, un jogueter que crea nines i la seva dona, acullen a casa seva una monja infermera i un grup de nenes, tractant de convertir casa seva en un acollidor orfenat. Tot i això, les nous llogaters es convertiran en l'objectiu d'Annabelle, una nina posseïda per un ésser demoníac.



02:40h 'Contes de por per explicar a les fosques' (2019): Una antologia d'històries de por basades en la sèrie de llibres infantils del mateix nom d'Alvin Schwartz, que han estat produïdes al cinema per Guillermo del Toro, i que el director escandinau Andre Ovredal (L'Autòpsia de Jane Doe) s'ha encarregat de dirigir. Un excel·lent film ple d'espants, assassinats i misteri, amb una factura tècnica envejable. Va recaptar quatre vegades més el que va invertir.


  • Sinopsi: Un grup d'adolescents ha de resoldre el misteri que envolta una sèrie de sobtades i macabres morts que tenen lloc al seu poble.



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris