Palmarès de premis del IX Galacticat

 

Imatge compartida per Galacticat

La producció danesa ‘A Beautiful Curse’ és la gran triomfadora d’una edició dedicada a la bruixeria.

 

La 9ª edició del Galacticat, Festival de Cinema Fantàstic i Terror de Ponent a Tàrrega, posa punt final a una edició dedicada a la bruixeria. Ho ha fet anunciant el palmarès de premis d’una edició que ha aplegat una vuitantena de pel·lícules, tant llargues com curtes.

 

La gran guanyadora d’enguany ha sigut ‘A Beautiful Curse’ de Martin Garde Abildgraard, una producció danesa que barreja el drama i la ciència-ficció. La seva història explica com una illa pateix un estrany fenomen quan un visitant deshonest s’enamora d’un dels habitants, amb els perills personals que comporta aquest fet.

 

També destacable és el premi del públic, el que considerem sempre com el més important d’un festival de cinema, ja que respon als gustos dels espectadors. Al cap i a la fi, el cinema es fa per ells. El film guanyador ha sigut ‘Muerto con Gloria’, dels directors uruguaians Marcela Matta i Mauro Sarser. Matta va visitar Tàrrega per a presentar el seu treball al públic.

 

L’equip d’organització del Galacticat s’ha mostrat molt content amb el desenvolupament i resposta del públic, i ha comunicat “ha estat una de les edicions amb més qualitat i varietat de la nostra història”. A continuació podeu veure els guanyadors de la Secció Oficial i les mencions de la Trobada de Talent:

 

  •  MILLOR LLARGMETRATGE: ‘A Beautiful Curse’ de Martin Garde Abildgaard (Dinamarca, 2021)
  • PREMI DEL PÚBLIC A MILLOR LLARGMETRATGE: Muerto con Gloria’ de Marcela Matta i Mauro Sarser (Uruguai, 2021)
  •  MILLOR CURTMETRATGE DE TERROR: ‘Causi Sui’ de Quentin Richard (França, 2021)
  •  MILLOR CURTMETRATGE FANTÀSTIC DIRITTO: ‘Di Voto’ de Gianluca Zonta (Itàlia, 2021)
  •  MILLOR CURTMETRATGE D’ANIMACIÓ: ‘Where the Winds Die’ de Pejman Alipour (Iran, 2021)
  •  MILLOR CURTMETRATGE DE GÈNERE LLIURE: ‘For Pete’s Sake’ de Gerald B. Fillmore (Estats Units, Espanya 2022)
  • MENCIONS ESPECIALS DE LA TROBADA DE TALENT: Millor projecte de llargmetratge per ‘Carmela Piso Franco’ de Raül Sánchez Miras; Millor projecte de curtmetratge per ‘Arde’ de Gemma Capdevila i millor projecte de sèrie per ‘WASD’ de Fernando Osuna Mascaró i Juanjo Ramírez Mascaró.

 



El IX Galacticat s’ha celebrat entre els dies 15 i 21 d’agost als Cinemes Majèstic de Tàrrega de forma presencial, però també s’han exhibit algunes produccions en streaming.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris