[Crítica] THE BREACH - Rodrigo Gudiño, 2022

 

DIRECCIÓ: Rodrigo Gudiño

GUIÓ: Nick Cutter, Ian Weir. Llibre: Nick Cutter

ANY: 2022

DURACIÓ: 92 min.

PAÍS: Canadá

MÚSICA: Slash

FOTOGRAFIA: Eric Oh

REPARTIMENT: Natalie Brown, Allan Hawco, Emily Alatalo, Wesley French, Ava Weiss, Elisa Paszt, Mary Antonini, Alex Lifeson, Adam Kenneth Wilson, David R Carter

PRODUCTORA: Hangar 18 Media

 



El director Rodrigo Gudiño torna al cinema de terror amb una pel·lícula produïda per Slash, l'exguitarrista dels Guns & Roses. La història se centra en com el sheriff d'un municipi rural investiga un fet macabre: apareix al riu una canoa on a dins es troba el cos sense vida d'una persona sense ossos i amb estranyes deformacions al cos.


'The Breach' és una pel·lícula de baix pressupost que barreja mad doctors, body horror, morts vivents, i referències cinematogràfiques com 'La Mosca' i fins i tot 'Re-animator'. Tot plegat una aparent festa pels amants d'aquest bon mal cinema de gènere que demana no ser presa seriosament i relaxar-se a la butaca veient tota mena d'elements gore i terrorífics.


La història del film amaga les cartes a un tram final on Gudiño posa tota la carn a la graella. Abans, intenta entretenir-nos amb una investigació policial poc reveladora de misteris, a més d'un romanç del protagonista amb la seva companya ficat en calçador. Ambdues coses sense massa interès i a estones es fa avorrit. Dit això, Gudiño sembla conscient de quin tipus de pel·lícula té entre mans i sap on s'ha de lluir: els maquillatges i escenes d'horror. Les criatures monstruoses i les seves mutacions, que són 100% físiques, llueixen força bé. Ara bé, el director no acaba d'extreure el potencial terrorífic d'aquests monstres muntants i les escenes d'acció es veuen poc perilloses.


I no ens podem oblidar de la banda sonora a càrrec -com no podia ser d'altra manera- de l'Slash. Hi ha molts registres musicals a 'The Breach': alguns d'ells més metàl·lics, altres més juganeres fent referència a l'estil de Richard Band i altres més distesos. És un mestre, i es nota la seva labor a la pel·lícula.


'The Breach' és un producte de consum ràpid (74 minuts) per veure i oblidar. Així, sense més. No és una bona pel·lícula, però compleix amb el seu objectiu d'acontentar els fans del gènere de terror amb imatges terrorífiques i fins i tot algunes d'elles conviden a aplaudir. A vegades no és necessari gaire més.

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris