[Crítica] EMERGENCY DECLARATION - Han Jae-rim, 2021

 

-TÍTOL ORIGINAL: Bisang seoneonaka

-DIRECCIÓ: Han Jae-rim

-GUIÓ: Han Jae-rim

-ANY: 2021

-DURACIÓ: 147 min.

-PAÍS: Corea del Sud

-FOTOGRAFIA: Lee Mo-gae, Park Jong-chul

-REPARTIMENT: Song Kang-ho, Lee Byung-hun, Jeon Do-yeon, Kim Nam-gil, Park Hae-jun, Im Si-wan, Kim So-Jin

-PRODUCTORA: C-JeS Entertainment.

 



Aquest 2022 s'han produït nombrosos thrillers coreans d'alt calibre, però el que apunta a més rellevància és 'Emergency Declaration'. Aquest blockbuster planteja un atemptat terrorista a dins d'un avió en marxa quan un home allibera un virus altament contagiós. El virus s'estén per l'avió al mateix ritme que el pànic i la situació de caos entre els passatgers.


Aquesta superproducció coreana si bé no és de terror té un component a la seva narrativa pròpia del gènere, com és la incertesa i mortalitat, així com l'exhibició d'hemorràgies conseqüents bastant dures de veure. Ara bé, com tota pel·lícula amb vocació comercial aquí el que predominen són les escenes d'acció i efectes especials, que llueixen espectaculars en escenes com la de la caiguda lliure de l'avió, la persecució en cotxe a la moto, o l'aterratge final. Estan molt ben fetes.


La pel·lícula té més capes a explorar que la del simple espectacle visual, com és la gestió per part de les autoritats polítiques i policials d'aquest atemptat terrorista, i la diplomàcia que se'n desprèn entre els tres països implicats: Corea del Sud, Japó i els Estats Units. També la reacció social a voler acollir civils infectats. Es fa interessant el debat polític i social, així com les múltiples relacions humanes que es generen entre els passatgers a bord de l'avió amb els seus familiars, amb qui es comuniquen per telèfon. Tot gràcies en part a la bona feina d'un repartiment ple d'estrelles conegudes del cinema coreà i avui ja mundials, com són Song Kang-ho (Paràsits) i Lee Byung-hum (El Joc del Calamar) principalment.


Ara bé, com tots els blockbusters, hi ha defectes. Aquí no li hem de donar gaires voltes a aquesta situació tan boja perquè si parem a pensar-la se li veuen les costures per tot arreu. No donarem exemples per no estripar la història a ningú, però direm que aquí l'espectacle pesa molt més que la credibilitat.


'Emergency Declaration' té un disseny de producció bestial i el desenvolupament de la trama trepidant. És emocionant, tensa, desagradable i política. No t'ho pensis dues vegades i ves a veure aquesta pel·lícula al cinema, i a poder ser a la sala que tingui la pantalla més gran de la teva localitat. Al·lucinaràs amb algunes de les escenes més impressionants que veuràs aquest any.

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris