[Crítica] FAMILY DINNER - Peter Hengl, 2022

 

-DIRECCIÓ: Peter Hengl

-GUIÓ: Peter Hengl

-ANY: 2022

-DURACIÓ: 97 min.

-PAÍS: Austria

-MÚSICA: Peter Kutin

-FOTOGRAFIA: Gabriel Krajanek

-REPARTIMENT: Pia Hierzegger, Michael Pink, Nina Katlein, Alexander Sladek

-PRODUCTORA: Capra Film, Film AG Produktion

 


De passar gana tracta 'Family Dinner', una producció austríaca que ens presenta la Simi, una adolescent preocupada pel seu pes que va a passar la Setmana Santa a casa dels seus oncles. La seva tieta és una famosa nutricionista, qui l'ajudarà amb la seva dieta. Passen els dies de la Setmana Santa i la dieta és cada cop més estricte, així com la conducta dels seus oncles es torna més estranya.


I si gana és la que passa la Simi durant la seva Pasqua, nosaltres també ens hem quedat amb gana. Si, 'Family Dinner' és una pel·lícula on passen molt poques coses i el gir final te l'imagines des del primer minut, pel que considerem com una obra fallida que no recomanem a ningú. El guió comença sent com un entrecot cru amb molt bona pinta, que comença la cocció erròniament a foc lent, i de tan lent acaba passat de cocció convertit en una sola de sabata immenjable.


La pel·lícula es limita a presentar alguns comportaments estranys dels oncles de la Simi, amb una tieta controladora i que educa el seu fill amb una devoció a ell excessiva, un oncle que sembla amagar un cantó fosc, i un cosí sempre enfadat amb el món. Tots els personatges estan ben perfilats pel director i denoten a la seva conducta una fredor europea que acompanya molt be el ritme lent de l'obra. Però el guió no explora bé les motivacions dels oncles de la Simi i la seva relació amb la religió i el menjar. Pot ser que se'ns escapin detalls propis del folklore austríac, però com espectador voldria que me'ls expliquessin bé.


“Som el que mengem” diu a tieta a la Simi a l'inici de la pel·lícula. Poc s'imagina ella el que signifiquen aquestes paraules. Però un parell de pistes immediates ja fan imaginar a l'espectador quin final li espera. I aquest final en forma de clímax, sincerament, no resulta l'espectacular i brutal que desitgem que sigui. 'Family Dinner' no es una pel·lícula de terror, és un thriller fosc on la gastronomia té un pes important i fa venir gana, també perquè no alimenta gens a l'espectador.

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris