[Crítica] KIDS VS. ALIENS - Jason Eisener, 2022

 

-DIRECCIÓ: Jason Eisener

-GUIÓ: John Davies, Jason Eisener

-ANY: 2022

-DURACIÓ: 75 min.

-PAÍS: Estats Units

-MUSICA: Andrew Gordon Macpherson

-FOTOGRAFIA: Mat Barkley

-REPARTIMENT: Dominic Mariche, Phoebe Rex, Calem MacDonald, Asher Grayson, Ben Tector, Emma Vickers, Isaiah Fortune, Jonathan Torrens

-PRODUCTORA: Yer Dead, Shut up & Colour Pictures, Bloody Disgusting, Cinepocalypse Productions.

 

 

Un dels curtmetratges més bojos de la sèrie 'V\H\S' és el que va dirigir Jason Eisener, en el que uns alienígenes interrompen una festa d'adolescents i abdueixen els joves, i fins i tot un gosset. El seu nou treball, titulat 'Kids vs. Aliens', parteix d'aquesta idea per a fer ara dels alienígenes uns éssers depredadors de persones que després fan servir els seus cossos com a combustible per la nau que els transporta.


Aquesta producció de sèrie B desenvolupa la història en un context dels anys vuitanta on nens innocents es veuen obligats a plantar cara als extraterrestres mentre celebren la nit de Halloween. Eisener busca dotar a les imatges d'una essència retro basada no només en l'escenografia i vestuari, sinó en la innocència d'uns nens no alimentats d'Internet, que juguen amb espases de plàstic i que es pensen que el seu grupet és un club privat. La música synth i la tipografia dels crèdits fan la resta. Com diem, és tot plegat retro, i ens recorda altres films com 'Attack de Block' i 'Turbo Kid', on aquesta essència vuitantera acompanya una història de terror i ciència-ficció plena d'aventures i morts, així com baralles fraternals entre germans i amics, i molts efectes especials casolans fets amb quatre duros.


Sona bé, oi? Doncs no. Ja va sent hora de dir prou a aquestes produccions. M'esgota aquesta moda d'aplicar un context dels vuitanta a històries que no ho requereixen, pel simple fet de reafirmar lo bonica que va ser una dècada que no tothom ha viscut. Hem de mirar el present i futur, buscar noves lectures i interpretacions, i no viure d'una dècada que algun dia ens hauríem de preguntar tots per què va ser millor que altres.


'Kids vs. Aliens' és una pel·lícula que ja hem vist molts cops, amb l'afegit que aquí és tot més gratuït i escàs en idees. I estem convençuts que Eisener és un director amarat de cultura underground, de videoclub i de còmics sci-fi, perquè a 'Hobo with a shotgun' es notava detallista i sorprenent tant amb la posada en escena com amb una narrativa carregada d'emoció. Aquí no es troba per enlloc això i se'l veu desganat, com si hagués rodat amb pressa i sense fortuna.


I prova de l'infantil que és el relat són també els personatges, que es divideixen entre bons i dolents, deixant poc marge als matisos. Un exemple més que 'Kids vs. Aliens' és una pel·lícula gairebé infantil, on l'horror el porten uns extraterrestres ridículs que no són més que persones vestides amb disfresses de goma i es mouen de forma estúpida. Només destacables són les escenes a dins la nau dels extraterrestres, que són creepy, hi ha acció i algun moment gore que convida a aplaudir.


Decebedor Eisener. Un exercici barat que pretén manifestar l'adoració del director als anys vuitanta però que resulta innecessària pel tipus d'història que vol explicar, fent del conjunt una història d'aventures infantil més pròpia de Scooby Doo o la sèrie Pànic que de res adult i sorprenent. En total són setanta-cinc minuts plens d'escenes irrellevants amb nens que juguen a espases i herois, i adolescents bons i dolents vivint les ximpleries pròpies de l'edat. Ho sento, no ho compro. Si es vol ser retro que es justifiqui, i sobretot que es tracti l'espectador amb maduresa.

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris