Crítica: PROJECT WOLF HUNTING - Kim Hong-sun, 2022

 

-DIRECCIÓ: Kim Hong-sun

-GUIÓ: Kim Hong-sun

-ANY: 2022

-DURACIO: 122 min.

-PAÍS: Corea del Sud

-REPARTIMENT: Seo In-guk, Sung Dong-il, Choi Gwi-hwa, Dong-Yoon Jang, Jeong-hwan Park, Moon-Sung Jung, Jung So-min, Jang Young-Nam

-PRODUCTORA: Cheum Film, Contents G

-DISTRIBUÏDORA: A Contracorriente

 


Són molts els thrillers coreans que arribaran a occident aquest any, però entre tots ells destaca un d'especialment violent titulat 'Project Wolf Hunting'. Una pel·lícula d'acció, terror i gore, que és tan boja que mai oblidaràs. El seu argument és millor no estripar-lo massa, però direm que explica com el govern de Corea del Sud inaugura un nou mètode d'extradició dels delinqüents fugats a Filipines, i és portant-los a través d'un vaixell de càrrega. El que no sap ningú (ni policies, ni delinqüents, ni tripulació), és que aquest mètode d'extradició en realitat serveix per ocultar una operació governamental de caràcter sinistre.


L'acció del film se situa en un escenari tan opressiu com són les entranyes d'un vaixell de càrrega a alta mar. Allà, els delinqüents s'acaben alliberant i inicien un motí, però en paral·lel una força maligna desperta i comença una exterminació a bord. Delinqüents i policies es veuen obligats a defensar-se junts.


'Project Wolf Hunting' és una obra a mig camí entre 'Train to Busan' i 'Assalt a la comissaria del districte 13', però aquí la dosi d'acció és infinitament més elevada. L'acció la protagonitzen uns personatges (bons i dolents) molt nombrosos, però la majoria d'ells carismàtics en conducta i estèticament diferenciats, entre els quals destaca el líder tatuat dels criminals Jong-du (Seo In-guk) i el protagonista Do-il (Jang Dong-yoon), aquest segon perfilat com algú més reservat i bondadós. És fàcil simpatitzar amb ells i conseqüentment connectar millor amb el ritme frenètic i tens de la pel·lícula.


Partint d'aquí, el director Kim Hung-sun ofereix una cascada de violència sense aturador que fa impossible comptabilitzar el nombre de morts que apareixen a la pantalla. Aquestes escenes d'acció estan molt ben coreografiades, i els maquillatges i mutilacions són del tot creïbles visualment, generant a l'espectador un impacte visual que a vegades li convida a tancar els ulls. Cames i braços a trossos, caps que exploten, decapitacions, degollacions, apunyalaments... i fins i tot humiliacions com pixar-se a sobre d'una víctima. Esteu avisats.


Per contra, aquesta brutalitat, malgrat generar-li una festa grotesca al públic, també la veiem perjudicial pel discurs que vol narrar el director. No hi ha una bona dosificació de les escenes d'acció i conseqüentment no es fa una explicació acurada que justifiqui el que succeeix en pantalla. A 'Project Wolf Hunting' prima l'espectacle i descuida l'argumentació, i deixa mig raonat el missatge social crític que planteja sobre l'ambició humana a allargar la vida i obtenir més poder, així com l'experimentació amb humans.


'Project Wolf Hunting' no és una pel·lícula comuna, és una superproducció coreana hiperviolenta i visualment deliciosa que encantarà als fans del cinema d'acció i terror. Això si, millor no donar gaires voltes a la trama, i deixar-se portar per l'espectacle trepidant de l'obra.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris