163.000 persones visiten el 28è Manga Barcelona


La passió otaku envaeix el nou emplaçament a la Fira de Barcelona i aconsegueix un nou rècord d'assistència.


El 28è Manga Barcelona ha tancat les portes havent rebut una assistència de 163.000 persones, una xifra que supera la de la darrera edició prepandèmica. Una quantitat de visitants equiparable gairebé a dos Camps Nous, i que no ha estat major perquè ja s'havia assolit el màxim d'aforament possible. Només a mesura que s'anava buidant l'espai es posaven més entrades a la venda.


Una edició que serà recordada pel canvi d'ubicació respecte a l'any passat, passant ara a celebrar-se a la gegantina Fira de Barcelona Gran Via, el mateix espai on se celebren esdeveniments de gran calibre com el Mobile World Congress. En total han sigut 82.000 m2 que han estat molt ben rebuts per visitants i expositors.


En aquest espai gegantí s'hi han pogut trobar les editorials venent els seus productes manga i anime, també l'espai esportiu, la dedicada a la gastronomia, exposicions, videojocs, marxandatge, el gran escenari i l'auditori, on s'han projectat pel·lícules i celebrades conferències. Una fira on el visitant fàcilment es podia perdre entre tota mena d'experiències japoneses i otakus.


La 28a edició del Manga Barcelona també ha suposat el retorn dels convidats japonesos, com Nakaba Suzuki, autor de The Seven Deadly Sins, que ha omplert sales amb les seves sessions de preguntes i classes magistrals de dibuix. Malauradament, Shun Umezawa, el convidat guanyador del Premi a l’Excel·lència del Japan Media Arts Festival, no ha pogut assistir presencialment per motius de salut, però a través de videoconferència ha ofert igualment les seves dues sessions als fans de El Incidente Darwin. I l'altre convidat estrella del saló era una dona, la cantant Yoko Takahashi, que ha fet que l'espai del Gran Escenari quedés petit per una estona, meravellant al públic amb la seva prodigiosa veu a ritme de les populars cançons de l’anime Neon Genesis Evangelion.


Al Gran Escenari també s'ha celebrat el concurs de coslpay, on els més otakus poden lluir les seves disfresses. Grans propostes i una sèrie de guanyadors que aviat viatjaran a Europa o fins el Japó com a representants espanyols en diferents certàmens internacionals.


Altres activitats més relacionades amb la cultura japonesa també han estat a la disposició dels visitants, com per exemple els tallers gastronòmics i conferències sobre la cultura japonesa (idioma, samurais, humor japonès...). Altres tallers enfocats als més petits també s'han impartit, en concret a la zona Manga Kids, amb la intenció de cuidar una cantera juvenil que en realitat seran els futurs otakus que visitaran el Manga Barcelona els pròxims anys. Tot plegat, activitats dirigides a les famílies amb voluntat de divertir i ser didàctiques.


La presentació de novetats editorials celebrada a la Sala Kitsune ha donat moltes alegries als fans del manga. Noves llicències pel 2023, on el manga en català té un pes considerable. Editorials com Planeta Manga, Ooso Comics, Norma Editorial i fins i tot Fandogamia publicaran manga en la llengua del país. També les distribuïdores d'animació s'han sumat a la tendència i editaran anime en català en format físic i també doblaran pel·lícules amb estrenes a sales de cinema. Sens dubte, vivim un moment dolç pel doblatge en català, tot a remolc del nou canal X3 que promet més anime que mai a TV3 de cara al 2023.


També importants han estat les projeccions de pel·lícules a l'Auditori de la Fira de Barcelona, unes sessions que han omplert l'aforament a totes les sessions. Després de cada sessió l'espectador podia votar la pel·lícula. Un cop tancada la sala i fet el recompte de vots i el Premi Auditori a millor pel·lícula d’anime ha estat per a Canta con una chispa de armonía (Sing a bit of harmony).


Després d’aquesta gran acollida es consolida aquest nou espai a Fira de Barcelona Gran Via, així com el canvi de dates. El 29 Manga Barcelona es tornarà a celebrar el desembre.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris