El 41è Còmic Barcelona recuperarà els artistes internacionals


Teresa Valero és la creadora del cartell del 41è Còmic Barcelona.


Encara amb la ressaca del 28è Manga Barcelona, avui s'ha presentat el cartell del 41è Còmic Barcelona, que se celebrarà entre els dies 31 de març i 2 d'abril de 2023. Una edició que presentarà novetats i a més recuperarà l'assistència de convidats internacionals després de la pandèmia. El cartell en qüestió ha estat dissenyat per l'artista madrilenya Teresa Valero, qui ha reflectit en la seva proposta la riquesa del llenguatge del còmic i les seves múltiples possibilitats.


L'esdeveniment se celebrarà a Fira de Barcelona Montjuïc, de la mateixa manera que en edicions anteriors. Seran tres jornades que situaran Barcelona a l'epicentre del còmic mundial, on assistiran artistes internacionals, es desplegarà l'habitual zona comercial, exposicions, taules rodones, trobades, projeccions, concerts i multitud d'activitats paral·leles.


Els primers autors confirmats pel 41è Còmic Barcelona són Anne Simon (‘Boris el niño patata’, La Cúpula), Aude Picault (‘Diosa’, Garbuix Books), Zerocalcare (‘La profecia del armadillo’, Reservoir Books), Barbara Stok (‘Vincent’, Salamandra Graphic), Rosemary Valero-O'Connell (‘Laura Dean termina conmigo’, ‘No te vayas sin mí’, La Cúpula i Astiberri), Igort (‘Kokoro’, Salamandra Graphic), Léa Murawiec (‘El gran vacío’, Salamandra Graphic) i Sammy Harkham (‘Todo y nada’, Fulgencio Pimentel), però es preveu que n'assisteixin molts més.


També han sigut confirmades les primeres exposicions, que estaran encapçalades per una dedicada a Daniel Torres, guanyador del Gran Premi de Còmic Barcelona 2022. En clau femenina n'hi haurà una altra titulada “Magues de l'humor”, on es reunirà el treball d'una trentena de joves autores gràfiques, relacionades amb l'humor, que han publicat la seva obra a l'estat espanyol, sobre paper o en format digital. “Dibuixos i Masmorres: Còmic, art i rol de David López”, recorrerà, a través de pàgines d'historieta, il·lustracions i concept art, la trajectòria del dibuixant com ‘Captain Marvel’ o ‘Blackhand Ironhead’. “WOW! Fragments imaginaris de Genie Espinosa”, per part seva, reflectirà el talent visual de la guanyadora del Premi Miguel Gallardo a l'Autora Revelació del passat any, autora de ‘Hoops’. Tot plegat sembla molt més atractiu que la descuidada oferta d'exposicions del 28è Manga Barcelona.


Els professionals de la vinyeta un any més podran participar en les jornades Còmic Pro, on se celebraran ponències i debats relacionats amb diversos aspectes de l'autoria i l'edició de còmics. També, aquestes jornades serviran com a punt de trobada entre artistes i editors nacionals i internacionals, tot per ajudar a fomentar la indústria del còmic.


Tot això i més, com dèiem, se celebrarà entre els dies 31 de març i 2 d'abril a Fira Barcelona Montjuïc, concretament en els Palaus 1,2, 5 i la Plaça Univers.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris