L'estrena digital de 'MAD HEIDI' inclourà subtítols en català


Mad Heidi es podrà veure subtitulada en català a partir del 8 de desembre a la plataforma oficial de la pel·lícula.


Després de ser estrenada a sales de cinema el 24 de novembre, 'Mad Heidi' ara prepara la seva estrena en digital. Ho farà el 8 de desembre a la plataforma pròpia de la pel·lícula, tant en versió original com també amb els diferents doblatges internacionals que ha tingut. També amb diferents subtítols, entre els quals es troba el català.


D'aquesta manera 'Mad Heidi' es podrà veure subtitulada en català, fet que contrasta amb la gestió que ha fet la distribuïdora #ConUnPack a l'estat espanyol, havent doblat i subtitulat el film únicament en castellà. Un bonic detall per part dels suïssos que d'aquesta manera agraeixen l'acollida del seu treball al festival TerrorMolins 2022, on va ser el film inaugural.


Curiosament, l'anunci de l'estrena en digital no informa de si disposarà de subtítols en castellà. Sí que tindrà disponibles el japonès i l'italià, a més de les pistes d'àudio en versió original en anglès i els doblatges en francès, alemany i castellà. Aquest anunci s'ha fet per email als subscriptors a les novetats de la producció, i encara no es pot llegir a la web oficial.


Cal recordar que l'actriu protagonista de 'Mad Heidi' és Alice Lucy (interpreta a la Heidi), una jove valenciana que a TerrorMolins ja va parlar en català a la presentació de la pel·lícula davant del públic.


En tot cas, i el més important de tot, és que si et vas perdre 'Mad Heidi' als cinemes, a partir del 8 de desembre tindràs l'oportunitat de veure-la a la televisió de casa, a la pantalla de l'ordinador o a la tauleta/mòbil. A la web oficial www.madheidi.com s'explica com veure la pel·lícula.


A tope de formatge!!




Una dictadura “formatjosa”


Presentada com la primera “Swissploitation” de la història, 'Mad Heidi' està produïda per Tero Kaukomaa (Iron Sky) i Valentin Greutert (Paradise War), i dirigida pels debutants cineasta Johannes Hartmann i Sandro Klopfstein. La seva història presenta una distopia a Suïssa on governa un dictador feixista que pretén suprimir a totes aquelles persones intolerants a la lactosa. Heidi, que viu a les muntanyes amb el seu avi, un dia veu com l'exèrcit executa el seu xicot Pere, pel fet de ser un traficant de formatges il·legals (sic). Això l'empeny a entrenar arts marcials i més tard iniciar una revolució antifeixista contra aquest règim formatjós.


La pel·lícula és una paròdia en clau d'humor i terror de la novel·la de literatura infantil Heidi, escrita per Johanna Spyri i que va ser publicada el 1880. Potser molts recordareu Heidi per la popular sèrie d'animació japonesa estrenada el 1974 que adaptava aquesta novel·la.


Aquesta bogeria en clau d'humor, terror i gore aplica nombroses referències a la cultura suïssa com són la fondue, el formatge gruyère i les navalles, unes referències que van generar polèmica al país transalpí.


Alice Lucy interpreta Heidi, i l'actor Casper Van Dien és el dictador suís. El repartiment de la pel·lícula el completa David Schofield, Leon Herbert, Pascal Ulli, Almar G. Sato, Katja Kolm, Max Rüdlinger, Kel Matsena, i Rebecca Dyson-Smith.


'Mad Heidi' va ser el film inaugural del TerrorMolins 2022, i a més va obtenir el premi a la millor direcció per Johannes Hartmann i Sandro Klopfstein dins la secció Bloody Madness. Setmanes més tard, concretament el 24 de novembre, va arribar a les sales de cinema de l'estat espanyol de la mà de la distribuïdora #ConUnPack, i concretament a tres sales a tot Catalunya (2 a Barcelona i 1 a Amposta). La recaptació a taquilla ha sigut discreta, assolint només una mitjana de recaptació de 87€ per sala. Molt fluix per un film que ha disposat de l'interès de grans mitjans del país.


Podeu llegir l'entrevista que ZonaMorta.cat ha fet a l'equip de 'Mad Heidi'.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris