'PROFANIA': Lucio A. Rojas (Trauma) finalitza el rodatge d'una nova pel·lícula de terror

Primer pòster de Profania
 

Una coproducció internacional on s'han fet servir 160 litres de sang i 500 pròtesis.


El director xilè Lucio A. Rojas ha presentat la seva nova pel·lícula de terror a través del portal Screen Anarchy. Llegim que es titula 'Profania', i és una coproducció internacional entre Xile, Argentina i Espanya que just acaba de finalitzar el rodatge. Aquest és el projecte més ambiciós del director després de les brutals 'Trauma' i 'Apps', totes dues seleccionades pel festival Sant Cugat Fantàstic a les seves respectives edicions.


Rojas també ha escrit la pel·lícula, i explica la història d'una patrulla de l'exèrcit encapçalada pel sergent Bruno (Germán Baudino). Durant el període de la llei marcial que té lloc a l'Argentina a finals de 2001, la patrulla es troba en una missió de control a les profunditats dels camps de Còrdova, on es desperta una entitat fosca i perversa que els sotmetrà a una nit de malson mentre lluiten per les seves vides.


Han estat set setmanes de rodatge on s'ha acollit un repartiment ple de cares conegudes del cinema de terror llatinoamericà, com són Germán Baudino (Historia de lo Oculto), Clara Kovacic (Los Olvidados 2: Cicatrices), Tutú Vidaurre (APPS), Ximena del Solar (Trauma) Cristian Cavo, Vitorio Cucinelli, Antonio Kassab, Matias Albarracin i Daniel Merlini.


Rodada a l'Argentina i amb un equip de producció principalment argentí (un 95%), Rojas explica que 'Profania' és una pel·lícula d'acció, terror, fantasia i gore, que té amb una gran quantitat d'efectes especials físics i alguns també digitals. De fet, s'han fet servir 160 litres de sang i 500 pròtesis durant el rodatge.


El director també fa referència al context del film, i diu “aquell període [2001] l'Argentina no va ser només dramàtica, sinó que també va ser un moment clau pel que fa a la relació entre la societat civil i les autoritats locals. Així que em va semblar molt atractiu generar una història en un univers ja convuls i complex. Què podria sortir malament en un país que estava en flames, si afegim criatures perverses de l'inframon?”. Tot plegat resulta molt atractiu.


'Profania' ara comença aviat el procés de muntatge, que pot allargar-se bona part del 2023. Els efectes digitals i el disseny del so es treballaran a l'estat espanyol.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris