X3 anuncia nous animes pel 2023, i guarda dues "bombes"


Al gener s'estrenen a l'X3 les sèries Sakura, la caçadora de cartes, Black CloverEl Detectiu Conan, Ronja: La Filla del Bandoler, Ranma, i les pel·lícules de My Hero Academia i Guardians de la Nit.


“L'anime torna a estar de moda a TV3” ha dit amb orgull Laia Servera, responsable del nou canal X3, a l'inici de la conferència que ha realitzat avui al 28è Manga Barcelona. En aquesta xerrada celebrada a una Sala Kitsune plena a vessar de gent, ha fet balanç dels dos mesos en antena del nou canal, ha resolt dubtes exposats habitualment a xarxes socials, i el més important de tot: ha anunciat les novetats anime 2023.


Abans de parlar del futur del canal Servera ha volgut fer tocar de peus a terra als assistents comentant les dificultats que es troben a l'hora de comprar una sèrie d'animació japonesa. Ha explicat que els animes tenen uns drets digitals molt acotats i a vegades, inclús disposant dels diners per comprar una sèrie, no sempre TV3 encaixa en el que els japonesos volen pel seu producte. A més, TV3 competeix amb poderoses plataformes de streaming que tenen interessos mercantilistes, cosa que la Televisió de Catalunya no té, perquè és una televisió de servei públic. Amb això, diu, no sempre es pot optar a tot l'anime que es voldria.


Quins animes es trien per emetre a l'X3? L'equip responsable del canal fa estudis amb experts en anime, animació i públic infantil, i partint d'aquí elaboren una llista de desitjos. Agafen aquesta llista, i TV3 diu quines sèries es podrien optar a comprar. L'inici d'aquest procés i fins al doblatge en català de la sèrie comprada triga aproximadament un any, que és el cas de les sèries recentment emeses al X3 com Guardians de la Nit o Haikyu. Servera ha explicat que al mes de setembre de 2021 es van demanar aquestes sèries, i fins a l'estiu no es va disposar de la seva llicència. Posteriorment, es va iniciar el doblatge, i es va trigar uns tres mesos a finalitzar-lo.


La resposta del públic ha superat les expectatives de TV3. Servera s'ha mostrat a la conferència molt contenta amb l'acollida del públic al nou canal, i ha volgut destacar quines eren les dificultats a les quals s'enfrontaven quan van iniciar aquesta aventura. “Ho teníem difícil” diu Servera, i afegeix “havien de lluitar contra la nostàlgia, i també contra el fet que els joves d'avui miren les sèries a plataformes. L'hora boomer ha superat expectatives”. Un context hostil, però que ha deixat satisfets als responsables de l'X3.



Un 2023 carregat d'anime


Fins ara el públic ha pogut gaudir de la primera temporada de Guardians de la Nit, Haikyu, Yu Yu Hakusho i Inazuma Eleven, però n'hi haurà més, molt més! X3 tindrà noves sèries anime cada mes i mig aproximadament. Quines? Les repassem a continuació.


Destaca el retorn de Sakura, la caçadora de cartes, i com a novetat s'estrenarà la seva segona temporada, que es titularà Sakura, les cartes transparents. En totals uns setanta episodis que tindran el mateix equip de doblatge. També arribarà al gener Black Clover, una sèrie creada per l'estudi Pierrot basada en el manga de Yuri Tabata que parla sobre màgia; nous capítols de El Detectiu Conan, amb el mateix càsting de doblatge des de fa vint anys; les pel·lícules de My Hero Academia El Despertar dels Herois i Missió mundial d'Herois; la pel·lícula Guardians de la Nit: Tren Infinit que s'estrenarà per Nadal; la sèrie Ronja: La filla del Bandoler; i finalment Ranma, que substituirà Yu Yu Hakusho.


Un detall: cap d'aquests animes tindrà l'opening doblat al català i, per tant, es mantindrà el japonès. Això no és una decisió de TV3 sinó una exigència dels japonesos.


Cal destacar la continuïtat de El Detectiu Conan a TV3. S'arribarà a doblar fins al capítol 1097, i a la conferència s'ha aportat una dada sorprenent: fora del Japó, Catalunya és territori que més episodis ha emès d'aquesta sèrie tan popular a escala mundial.


Pel que fa a la Temporada 2 de Guardians de la Nit, Laia Servera ha explicat que per ara no la poden comprar. El motiu és perquè aquesta segona temporada està catalogada per un públic més gran que la primera, i això topa amb el marge del canal que és de fins a majors de dotze anys.Hi ha certs continguts que no es poden emetre en un canal infantil. Temes legals” diu Servera. En tot cas, també han reconegut que treballen en un espai juvenil on es puguin emetre sèries d'anime per a joves més grans i on la Temporada 2 de Guardians de la Nit hi tindria cabuda. La intenció és portar-la.


Més enllà d'aquests anuncis espectaculars, X3 es guarda dues “bombes” pel 2023. No han volgut desvelar quines perquè encara estan en negociacions amb els japonesos, però si han dit que una d'aquestes dues està molt avançada i s'anunciarà en els propers set-deu dies. Sona amb molta força el retorn de One Piece amb nous capítols, però ja ho veurem. L'altra sèrie podria ser Bola de Drac.


Pel que fa al retorn de Bola de Drac a TV3 no és un tema senzill. “Volem Bola de Drac i no pinta malament” deia Laia Servera a la conferència, però afegia també “no és fàcil”. Han reconegut que estan en negociacions per adquirir els drets de tota la Bola de Drac doblada al català fins ara i també la que no ho està, és a dir, Bola de Drac Súper. Finalitza l'argument amb un avís: “si l'aconseguim hi haurà condicionants que potser no acontentarem a tothom”.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris