Álex de la Iglesia, convidat al 41è Còmic Barcelona


El Còmic Barcelona dedicarà una exposició al cineasta titulada "Punts de cordura: el rol, els còmics i el cinema d’Álex de la Iglesia".


El director de cinema Álex de la Iglesia serà un dels grans convidats al 41è Còmic Barcelona. No vindrà a presentar cap pel·lícula, però si per ser el protagonista d'una de les exposicions que ha organitzat Ficomic titulada “Punts de cordura: el rol, els còmics i el cinema d’Álex de la Iglesia”, en la qual es vol deixar testimoni de l'altra faceta del director, com és la gràfica.


Ell és un dels directors de cinema espanyol contemporani més importants. Amb 'Acción Mutante (1985) i 'El día de la Bestia' (1995) va demostrar que a Espanya també es podia fer cinema comerc terror, la comèdia i el satanisme. La seva carrera va continuar amb 'Muertos de risa' (1999), 'La comunidad' (2000), '800 balas' (2002), 'Crimen ferpecto' (2004), 'Los crímenes de Oxford' (2008), 'Balada triste de trompeta' (2010), 'Las brujas de Zugarramurdi' (2013), 'Mi gran noche' (2015) o 'El Bar' (2017), entre molts d’altres.


Amb la seva productora Pokeepsie Films ha impulsat la sèrie '30 Monedas', a més del segell The Feart Collection, especialitzat en pel·lícules de terror.


Tot plegat un cinema que demostra una influència del món del còmic en el cineasta, però també en la necessitat de dibuixar per a extreure el món fantàstic que habita en la seva ment prodigiosa. Aquest món fantàstic ha estat materialitzat en un llibre editat per Norma Editorial titular Álex de la Iglesia: Arte y Ensayo.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris