X Galacticat: Filmin col·labora en una edició que celebra el 50 aniversari de 'L'exorcista'

 

Part de la programació del Galacticat es podrà gaudir a través de la plataforma de streaming.


Aquest 2022 hi ha una efemèride que tots els fans del cinema de terror tenen ben present: 50 anys de l'estrena de L'exorcista de William Friedkin. El festival Galacticat, que és la Mostra de Cinema Fantàstic i de terror de Ponent, en farà homenatge en una edició que també celebrarà els seus deu anys de vida. Per tot plegat la programació del certamen anirà relacionada amb aquesta temàtica fosca, i el cartell oficial, que ha estat obra de l'artista Stefan Koidl, en fa referència.


El festival se celebrarà entre el 26 de juny i 2 de juliol als cinemes Majèstic de Tàrrega, el que suposa un canvi de dates respecte en edicions anteriors, traslladant d'aquesta manera el festival a finals de juny i principis de juliol i abandonant així el mes d'agost tal com venia sent habitual.


L'altra novetat important és que l'espectador podrà gaudir de part de la programació del Galacticat a través de la plataforma Filmin, de la mateixa manera que altres festivals han fet com TerrorMolins. Les primeres pel·lícules llargues i curtes ja s'han confirmat i es poden consultar a la web oficial.


Cal destacar també la creació d'una nova secció en el programa del festival. Parlem de la Secció oficial de millor curtmetratge Documental, que atorgarà el seu corresponent premi en el palmarès. Aquesta nova secció s'uneix així a la Secció oficial de Llargmetratges, Llargmetratge Documental i les seccions oficials de Curtmetratges.


I de la mateixa manera que en l'edició anterior, el Galacticat organitzarà una Trobada de Talent que acollirà cineastes i guionistes amb productors i distribuïdors, que servirà per aproximar el talent amb la indústria i facilitar el desenvolupament de produccions. Aquesta activitat està organitzada pel productor Jaime Arnaiz i amb la col·laboració de l’associació de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC).


Aquests deu anys de Galacticat han servit per situar el festival dins del circuit de festivals de gènere fantàstic catalans, al costat d'altres de més consolidats com TerrorMolins, Cardoterror o el de Sabadell, més enllà del Festival de Sitges que juga a una lliga a part. Segons comenta amb orgull l'organització del festival en el seu portal web, en les darreres tres edicions no han deixat d'augmentar les pel·lícules que s'han presentat per formar part de la programació i a més cada cop provenen de més països d'arreu del món, alguns de tan exòtics com l'Iran, Cuba, Perú o el Canadà, entre d’altres.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris