El 3r FANTBOI presenta la programació completa




El Festival de cinema fantàstic de Sant Boi de Llobregat ha fet públic el seu programa de pel·lícules i activitats. Les entrades ja es poden comprar.



La tercera edició del Fantboi – Festival de cinema fantàstic de Sant Boi de Llobregat- va presentar ahir a la tarda l’edició d’enguany, que se celebrarà entre els dies 8 i 11 de juny. Ho farà sota el leitmotiv The Road of The curse, i presentarà una programació de cinema independent de terror i fantàstic.

El plat fort del festival és la projecció de pel·lícules, tant llargues com curtes, que es podran veure als Cinemes Can Castellet i també a la Sala B del teatre Cal Ninyo. Procedeixen de 43 països diferents, i segons l’organització del festival “s’ha valorat l'originalitat i la qualitat de la producció cinematogràfica, cosa que assegura una selecció única. La filosofia del Fantboi sempre ha estat descobrir nous talents i donar l'oportunitat a pel·lícules de tot el món que rarament estaran a sales ni plataformes.” En aquests emplaçaments també s’hi faran activitats paraleles com ara el Pitch del Fantboi Future.

Una altra d’aquestes activitats serà l’entrega del Premi Honorífic d’enguany a Nerea Torrijos, guanyadora del Goya a millor vestuari per Akelarre i nominada per Irati de Paul Urkijo. També en clau femenina, el jurat del 3r Fantboi estarà integrat només per dones. Elles són Marta Salvador (distribuïdora de cinema), Sara Gómez (actriu i productora) i Aída Solé (the bloody princess).

La inauguració del Fantboi serà amb el clàssic La Serp i l'arciris, un dels títols més infravalorats del mític Wes Craven com a director. Una excel·lent oportunitat per gaudir -o descobrir- aquesta joia del cinema de terror. L’habitual sessió matinal i gratuïta aquest any projectarà Bitelchús, dirigida per Tim Burton.

La programació de pel·lícules del Fantboi es compon de diverses estrenes estatals i europees, entre les quals destaca l'estrena mundial de The Choice, una pel·lícula russa dirigida per Igor Federov que succeeix en una única localització. I des de l’Extrem Orient també es podrà veure Happy Ending, una producció japonesa que juga amb el realisme màgic i narra la història d'un mangaka que se suïcida i la seva consciència apareix al cos d'una noia.

En clau catalana estarà Emerge, un llargmetratge que va néixer durant la pandèmia i va ser plantejat per fer-lo amb pocs actors, localitzacions controlades i un equip artístic i tècnic reduït a la mínima expressió. Tant és així que els seus creadors, Rafa Dengrá i Laura Gracia han actuat en papers principals.

Pel que fa a curtmetratges, un any més la secció Sang Boi, la més gamberra del festival i la ja mítica Marató de tres hores de diumenge, projectarà el bo i millor del gènere fantàstic i terror internacional dels darrers mesos en format curt. Aquest any el públic serà l'encarregat de donar el premi al millor curt.

Però els amants de les pel·lícules de terror més festives el Fantboi els guarda una sorpresa final: Llobregat Connection. Aquest esdeveniment uneix els dos festivals Baix Llobregat B—Retina i Fantboi per oferir una doble sessió de cinema de Sèrie Z, on es podrà delectar amb The Mask of the Devil i Eating Miss Campbell de la Troma.

Per conèixer la programació completa pots visitar la página web oficial.

Les carxofes fantàstiques del Fantboi preparen una maledicció al municipi de Sant Boi de Llobregat entre els dies 8 i 11 de juny. Estigueu atents a les novetats.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris