El 42è TerrorMolins estarà dedicat a les Bruixes


Se celebrarà entre els dies 3 i 12 de novembre a Molins de Rei, i compartirà leitmotiv i activitats amb La Semana de Terror de Donostia.



Els festivals TerrorMolins i La Semana de Terror de Donostia uneixen esforços enguany per presentar activitats conjuntes. Tot parteix d'un mateix leitmotiv: les bruixes, una temàtica que els darrers anys ha servit perquè a través del prisma del cinema i literatura s'hagin explorat les arrels culturals catalanes i basques. El leitmotiv es denomina "Sorginak-Bruixes".

Els dos festivals se celebren entre els mesos d'octubre i novembre. TerrorMolins se celebrarà del 3 al 12 de novembre a Molins de Rei, mentre que La Semana de Cine Fantástico y de Terror serà uns dies abans, del 27 d'octubre al 3 de novembre. Per tant, quan acaba un comença l'altre.

Tots dos festivals compartiran activitats, i la més destacable és una exposición titulada "Bruixes – Sorginak – Brujas. Aquelarre ilustrado", on es mostraran 24 bruixes dibuixades per 24 artistes vinculades al còmic, disseny i la il·lustració. Aquesta mostra està comissariada per Borja Crespo, i compta amb la presència de les autores basques Ane Pikaza, Raquel Alzate, Higinia Garay i Josune Urrutia, i també les catalanes Genie Espinosa, Sandra Uve, Susanna Martin, Nadia Hafid, Roberta Vázquez, Sara Bea, Sara Soler i Clara Soriano. També participen altres autores d'altres procedències.

A més de l'exposició, també es publicarà el llibre oficial dels festivals, titulat Beso negro: Brujería, cine y cultura pop. Escrit per Elisa McCausland i Diego Salgado, aquesta obra parla sobre l'impacte de la bruixeria al sector cultural i artístic dels dos últims segles, i segons llegim a la nota de premsa "L'assaig passa a contrastar en dues seccions ben definides els personatges del bruixot i la bruixa, omnipresents en la ficció audiovisual. El bruixot i la bruixa són figures complementàries, però també antagòniques, si atenem els mitjans i les finalitats que persegueixen a l'hora de subvertir els valors dominants". I continua "sense oblidar un recorregut que té el seu epicentre al cinema, però no oblida la pantalla petita, el còmic i altres expressions plàstiques i audiovisuals en les quals bruixot i bruixa han pugnat per materialitzar una altra manera de ser i estar al món". L'editorial Hermenaute edita el llibre.

La figura de la bruixa és una font d'inspiració pel cinema de terror dels últims anys, essent una figura encara terrorífica que ha estat representada de moltes maneres, amb exemples cinematogràfics de gran èxit i tan diferents entre ells com Akelarre, The Lords of Salem, The Love Witch. TerrorMolins i La Semana de Terror de Donostia oferiran el reconeixement que es mereix aquest 2023.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris