‘ESTACIÓ ROCAFORT’, la llegenda negra del metro de Barcelona passa al cinema


Luís Prieto és el director d’aquesta pel·lícula catalana de terror que Filmax portarà als cinemes.


El metro de Barcelona és utilitzat per milers de persones cada dia, però no tothom sap que una de les seves estacions amaga un misteri tenebrós. És l’estació de Rocafort a la Línia 1, la vermella, la més freqüentada pels barcelonins, una estació on s’hi han viscut tragèdies, nombrosos suïcidis i palpat fenòmens paranormals que succeeixen durant la nit.

Amb aquest rerefons tan fosc, les empreses catalanes Showrunner Films i Nostromo Pictures han produït Estació Rocafort, una nova pel·lícula de terror que transcorre al metro de Barcelona. Una història de por que recull les llegendes inspirades en els fets reals succeïts al metro de la ciutat Comtal.

Després d’una extensa trajectòria als Estats Units, el director Luís Prieto (“Pusher”, “Kidnap”) torna a l’estat espanyol per a rodar aquesta pel·lícula. Ho fa adaptant un guió que ha coescrit amb Ivan Ledesma i Ángel Agudo, i amb un repartiment que inclou Natalia Azahara (“A través de mi ventana”), Javier Gutiérrez (“Campeones”) i Valèria Sorolla (“La consagración de la primavera”). La resta de l’equip el completa el director de fotografia Marc Miró (“Rainbow”); Sarah Webster, la directora artística habitual de Prieto; la muntadora Beatriz Colomar i la dissenyadora de so Laura Díez ("Los renglones torcidos de Dios", "Venus").

La pel·lícula explica com la Laura (Natalia Azahara) ha començat a treballar al metro de Barcelona i li han assignat la vella i tranquil·la estació Rocafort. No trigarà a descobrir que l’estació Rocafort amaga una llegenda: allà ha mort molta gent en estranyes circumstàncies al llarg dels anys i ningú sembla estar interessat a saber la veritat. La Laura demanarà ajuda a un experimentat expolicia, en Román (Javier Gutiérrez), que amaga els seus propis dimonis relacionats amb el cas de la Laura i que intenta esbrinar què està passant. A poc a poc, la Laura descobrirà que, en realitat, el que fos que va passar allà a baix continua succeint i no es quedarà a l’estació. Anirà per ella, i per tots els que l’envolten.

Estació Rocafort ha estat rodada en llengua castellana. Filmax distribueix a l’estat espanyol el film i l’estrenarà a sales de cinema del país, mentre que l’empresa Film Factory s’encarregarà de les vendes internacionals. Netflix també participa, i hi haurà una futura estrena de la pel·lícula a la popular plataforma de streaming. El que no s’ha informat és sobre el doblatge en català.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris