'The Primevals', el somni en stop-motion de David Allen



Una ambiciosa producció de Full Moon considerada "perduda" després de la mort del director David Allen el 1999. Enguany, la pel·lícula s'ha acabat i serà presentada a Sitges.



El Festival de Sitges 2023 acollirà la presentació europea de 'The Primevals', una producció de Full Moon d'aventures fantàstiques que estava considerada com a "perduda".

A Mont-real (Canadà) es farà aquest estiu la presentació mundial del film, al Festival Fantasia, el 23 de juliol. Amb aquesta projecció podrem llegir les primeres impressions d'aquesta producció que és un dels plats forts de la productora Full Moon per enguany.

El difunt cineasta David Allen és el director de 'The Primevals'. Representa la culminació d'un somni per aquest mestre dels efectes visuals, la carrera del qual començà amb 'Equinox' als anys 70 fins arribar a ser nominat a l'Oscar per 'Young Sherlock Holmes'. Allen va concebre per primera vegada 'The Primevals' com un vehicle per als seus experiments stop-motion als anys setanta. Finalment, va començar a dirigir la pel·lícula el 1994, el guió de la qual havia escrit amb el seu company d'efectes Randy Cook ('La Porta') amb Charles Band de productor (per a qui havia donat vida a tota mena de bèsties com les marionetes de 'Puppet Master' i 'Subspecies'). Aquesta resultava ser la producció més gran i ambiciosa de Full Moon fins llavors, amb un llarg repartiment i nombrosos sets de filmació, repartits entre Romania i el nord d'Itàlia.

Band i Allen van preveure un llarg procés de postproducció animant tota mena de criatures fantàstiques en stop-motion. Malauradament, la finalització de la pel·lícula va ser impossible per la mort d'Allen per càncer el 1999 amb només 54 anys.

Gràcies a una campanya de crowdfunding i la demanda de fans, Charles Band ha recuperat el projecte del bagul. Ho ha fet amb la col·laboració de Chris Endicott, associat de llarga durada d'Allen, amb qui ha finalitzat la pel·lícula. El resultat, diuen, "emergeix com un gloriós homenatge a les pel·lícules clàssiques de Ray Harryhausen, amb un veritable sentit de l'aventura i una animació dimensional excepcionalment fluida. Cap fan dels monstres o dels efectes especials se la voldrà perdre!"

El resultat avui són dues versions de 'The Primevals': la completada sota la supervisió de Charles Band, i una segona "muntatge del director" inacabada -però fidel al treball de David Allen-. Aquesta segona versió es podrà veure en una futura edició Blu-ray amb tres discs que aviat llançarà Full Moon Features.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris