El pòster del TerrorMolins 2023 és creat amb l’ajuda d’intel·ligència artificial


La 42a edició del TerrorMolins- Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei se celebra del 3 al 12 de novembre.


El TerrorMolins ha publicat avui el cartell de la que serà la seva 42a edició, que realitzarà conjuntament amb la Semana de Cine Fantástico y de Terror de Donostia-San Sebastián. Tots dos festivals uneixen esforços i tindran la mateixa temàtica, dedicada a les bruixes i la bruixeria, i el leitmotiv és “Sorginak-Bruixes”. És aquesta temàtica la que ha inspirat al cineasta Paco Ruiz per la creació del pòster d’enguany, fet a partir d’imatges generades amb la intel·ligència artificial i compostes a tal de collage.

El cartell mostra la imatge de la cara d’una dona, i segons el festival “és una dona formada a partir de la desconstrucció de diferents rostres femenins, i vol ser un homenatge a les més de cent mil dones que es calcula que van ser acusades i assassinades per bruixeria a Europa entre els segles XV i XVIII.” La tècnica feta servir per Paco Ruiz és la de crear imatges amb intel·ligència artificial i retoc digital; és a dir, que cap d’aquestes dones són reals.

Paco Ruiz és un cineasta format a l’ESCAC i que ara hi exerceix com a professor. Com a professional del cinema ha fet alguns curtmetratges.



50 anys de marató


Aquesta edició suposa també el cinquantenari de la Marató de Terror, la més antiga d’Europa i germen del que avui és el festival TerrorMolins. Va ser el 7 de juliol de 1973 quan el Cineclub de Molins de Rei organitzava una marató de 16h de cinema de terror, un esdeveniment que acabaria sent una cita anual imprescindible pels fans del gènere. Tota mena de clàssics com L’exorcista, La matança de Texas o La nit dels morts vivents han estat projectades en aquestes maratons. Un esdeveniment que, com dèiem, ja és el més antic d’Europa després de cumplir cinquanta anys, per la qual cosa el TerrorMolins vol celebrar-ho retornant excepcionalment al seu format més extrem: 16 hores de cinema, un regal que des de l’organització es vol fer al públic que ha seguit l’esdeveniment durant aquestes cinc dècades fins a l’actualitat.

Així doncs, el 42è TerrorMolins celebrarà aquesta efemèride essencial amb la marató més intensiva dels darrers temps -que tindrà lloc a la sala La Peni- i altres sorpreses que s’aniran anunciant a mesura que s’apropi el festival.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris