‘Talk To Me’ prohibida a Kuwait per tenir un actor trans


No és un dels actors principals, però aquest fet ha estat suficient per a censurar Talk To Me dels cinemes de Kuwait.


La pel·lícula de terror Talk To Me ha arribat avui a les sales de cinemes catalanes gràcies a Diamond Films, amb el títol en castellà “Háblame”. Lluny de casa nostre, a Kuwait, també s’havia d’estrenar als cinemes, però finalment s’ha prohibit a última hora perquè han descobert que un dels actors del repartiment és no binari i trans.

Aquest actor és Zoe Terakes, de 23 anys, que interpreta la Hayley a la pel·lícula. Un jove més entre els molts que hi apareixen i que decideixen participar en el perillós ritual amb la ma embalsamada.

To comença quan la revista Hollywood Reporter va publicar fa uns dies la notícia sobre la vida personal de Zoe Terakes, fet que va posar en alerta aquest país àrab. Ser transgènere a Kuwait és legal des del 2022 quan el Tribunal Constitucional del país va anul·lar una llei que penalitzava “imitar el sexe oposat” (així ho descriuen), ja que atemptava contre els drets individuals de les persones. Abans del 2022 es penava amb un any de presó i una multa de 3300$. Tot això no treu l’interès d’un país en retrocedir amb llibertats socials i prova d’això és la prohibició de Talk To Me als cinemes.

La pel·lícula en cap moment exposa l’orientació sexual de Terakes. I agafant-se a això, l’actor nord-americà va fer fa uns dies un comunicat a X (abans Twitter):

Soc un actor trans que vaig aconseguir el paper. No sóc un tema. Soc una persona. Kuwait ha prohibit aquesta pel·lícula només per la meva identitat.” Afegeix “és desolador el que significa aquest precedent per les persones queer i trans de Kuwait”.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris