Un productor britànic compra Hammer Films



John Gore ha comprat els drets de Hammer Films i Studios amb la intenció de recuperar aquesta llegendària productora de cinema britànica que va tenir la seva edat d'or als anys seixanta.


La historia del cinema de terror no es pot explicar sense l’aportació que hi va fer la productora britànica Hammer Films. Durant dècades, va produir centenars de pel·lícules, destacant les seves revisions dels monstres clàssics creats per Universal Pictures als anys trenta, com són Dràcula, el Dr. Frankenstein, La Mòmia i l’Home Llop. Una extensa filmografia de gairebé 300 títols plena de grans obres que va acabar morint a finals dels setanta després de quatre dècades de treball.

Malgrat uns darrers anys de certa activitat (i èxit) amb produccions com el remake de Déixam Entrar (2010) o La dona de negre (2012), la veritat és que Hammer Films no ha tingut ni continuïtat ni grans èxits. Això pot canviar aviat, ja que el productor britànic John Gore ha comprat la marca i pretén tornar a revitalitzar-la.

La noticia l'ha donat Variety, i allà es recullen algunes declaracions de Gore. Expliquen “el pla és invertir significativament en Hammer Films per donar vida a l’estudi, combinant l’encant nostàlgic de la Hammer amb un estil cinematogràfic modern i amb innovació, preservant al mateix temps la seva herència”. A més, s'ha informat que aviat es publicarà una llista de pel·lícules que es realitzaran.

Gore admet que de petit era un fanàtic de les pel·lícules de la Hammer. Diu “el meu compromís és doble: celebrar i preservar el llegat incomparable de Hammer i marcar el començament d'una nova era de narració que captivi el públic de tot el món. Amb una inversió significativa i una nova visió creativa, ens assegurarem que l'esperit de Hammer no només perduri sinó que prosperi a l'era moderna”.

Hammer Films vivia darrerament una època d'estancament productiu. El 2021, l'empresa britànica Network Distributing va signar un acord amb Hammer Films per fer Hammer Studios, amb la intenció d'injectar capital a la marca i generar pel·lícules. Però, fa uns mesos, el seu director general Tim Beddows va morir i l'empresa va desaparèixer.

Amb la compra de John Gore, Hammer Films i Studios reemprèn l'activitat. La primera pel·lícula que estrenaran estava feta abans de la seva arribada, i és Doctor Jekyll, produïda per B Good Picture Company i protagonitzada per Eddie Izzard i Scott Chambers, amb la direcció Joe Stephenson. S'estrenarà als cinemes a finals d'any.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris