9a edició del Sant Cugat Fantàstic: exorcismes, terror i monstres

juego de brujas
Imatge de Juego de Brujas

El 50è aniversari del clàssic del cinema de terror L'exorcista marca la nova edició del Sant Cugat Fantàstic. 



Els exorcismes protagonistes a Sant Cugat


Un festival que enguany arriba a la 9a edició i se celebrarà del 22 al 24 de setembre als Cinemes Sant Cugat, en total tres jornades en què el públic pot gaudir d'una àmplia oferta de pel·lícules de gènere de terror i conferències.

La sessió inaugural té relació amb la temàtica de les possessions demoníaques, amb la projecció de Juego de Brujas de Fabián Forte. Una producció argentina que suposa la première a l'estat espanyol, on es planteja com tres bruixots ajudaran la protagonista a rescatar la seva germana d’una entitat maligna que l'ha posseït. La sessió inaugural se celebrarà el divendres 22 de setembre, i posteriorment a la sessió també es podrà veure la pel·lícula de culte sobre sectes Darklands, del britànic Julian Richards, coincidint amb el 25è aniversari de la seva estrena. En aquesta doble sessió inaugural també s’hi podrà veure el curt Quiet del director Héctor Romance.

El dissabte 23 també serà una jornada que tindrà molt presents els exorcismes. Serà una marató diabòlica amb la projecció de 13 exorcismos de Jacobo Martínez, i d'Asmodexia, el primer llargmetratge del director català Marc Carreté que enguany compleix el desè aniversari del seu rodatge. Per si no n'hi hagués prou, abans de la doble sessió, a la Sala 4 dels Cinemes Sant Cugat, es farà una xerrada especial titulada 'Exorcismes: realitat i ficció' amb presència del rector de la parròquia de Sant Pere d’Octavià, Mossèn Emili Marlés, i altres experts en la matèria. Què hi ha de veritat i què de mentida a les pel·lícules d'exorcismes? S'intentarà donar resposta.

El Sant Cugat Fantàstic també projectarà altres produccions d'èxit internacional com l'estatunidenca Monstruós de Chris Sivertson, protagonitzada per Cristina Ricci, on la maternitat i l'horror es barregen en aquesta monster-movie. També hi serà la britànica Feed Me, d’Adam Leader i Richard Oakes, uns cineastes que ja van sorprendre positivament fa uns anys al públic de Sitges amb el seu anterior treball Hosts.



Terror fet a Catalunya


Sant Cugat oferirà una nova oportunitat al públic a poder descobrir l'excel·lent Emerge, la darrera pel·lícula del director català Rafa Dengrà que ja ha circulat per altres festivals del territori català, com el de Sitges i el Fantboi. La cinta explica la història d’un somni que mitja humanitat va tenir durant una nit. Mesos després, l’Isaak torna a somiar amb una noia misteriosa en un bosc, però aquest cop el somni només l’ha tingut ell.

La pel·lícula clausura del Sant Cugat Fantàstic també té accent català -i cristià- amb Ave Maria, de Pol Mansachs i Adrián Palomo. Una pel·lícula protagonitzada per una família molt religiosa que les seves normes acaben amb un incest. Una darrera proposta cinematogràfica del Sant Cugat Fantàstic que sembla ideal per tancar una edició dedicada als exorcismes i la religió.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris