Sitges 2023: Cinema Fantàstic amb Empremta Catalana

cuando los amos duermen cinema catala
Cuando los amos duermen

Hi ha més de 200 pel·lícules seleccionades pel Festival de Sitges 2023, entre les quals nombroses amb producció catalana.




La petjada catalana al Sitges 2023

El Festival de Sitges 2023 se celebrarà del 5 al 15 d’octubre a la vila del Garraf i s’hi podrà veure el millor cinema de gènere fantàstic mundial, line-up que inclou premières mundials, europees i espanyoles. Entre aquestes produccions, que són més de 200, hi ha incloses algunes produccions amb segell català que estan repartides per les diferents seccions de l’esdeveniment. En total són 9 llargmetratges i 14 curtmetratges catalans.

Alguns d’aquests 9 llargmetratges els trobem a la Secció Oficial a Competició, com Robot Dreams, pel·lícula d’animació dirigida per Pablo Berger que va causar furor en el darrer Festival de Canes. Més en clau de gènere de terror hi trobem La Espera, una coproducció de l’empresa barcelonina Nostromo Pictures dirigida per F. Javier Gutiérrez, i també l’Esperada La Ermita, el segon llargmetratge de Carlota Pereda després de triomfar amb Cerdita.

En altres seccions del festival es troba La última noche de Sandra M. de Borja de la Vega, seleccionada per Noves Visions, mentre que a Anima’t s’hi troba Heavies Tendres, una altra pel·lícula d’animació coproduïda per TV3 dirigida per Juanjo Saez. I més en clau de terror, i a la secció més terrorífica del Festival de Sitges, la Panorama, es troba Cuando los amos duermen, una història de vampirs dirigida per Santiago Alvarado amb un repartiment ple de cares conegudes pel públic català.

En clau de retrospectiva es podrà veure Más allá de la muerte, la tercera entrega de la trilogia fantàstica del professor Sebastià d’Arbó, que ha estat seleccionada per a la secció Catalunya Imaginària. Per altra banda, a Sitges Clàssics, es projectarà Los últimos días, una coproducció de TV3 dirigida pels germans Pastor el 2013 on es mostra una Barcelona postapocalíptica.

Tanmateix, en el line-up de Sitges hi ha dues produccions de Netflix no-catalanes que han estat dirigides per dos artistes catalans i volem destacar-les. La més cridanera és la projecció de La Sociedad de la Nieve, la nova pel·lícula de Juan Antonio Bayona que recentment ha estat seleccionada per representar Espanya als premis Oscar. Per altre banda, a Sitges es farà la presentació dels dos primers episodis de la sèrie true-crime Luz en la oscuridad de Carles Porta per a Movistar Plus+, una alternativa en clau castellana del seu exitós programa Crims.

Pel que fa als curtmetratges, trobem De Imperio d’Alessandro Novelli a la secció Anima’t. Pesudo de Miguel Díaz Pont ha estat seleccionat a la Secció Oficial Fantàstic a Competició, i en el marc de les Sessions Especials es podrà veure Los Cómplices d’Alberto Evangelio, Milk & Cookies d’Alex Baró-Cayetano i Bear Winter-Perreau.

Més enllà d'aquests citats curtmetratges, n'hi ha 10 més que estan ubicats a la secció Nova Autoria, dedicada a films d’escoles de cinema. Aquests són els curtmetratges seleccionats:

  • Not Yet
  • El último recuerdo
  • Los Frustrado
  • Tenemos patria
  • O que me parta un rayo
  • Tiet
  • Lifetime
  • Fuego amigo
  • California
  • The Sun Thief

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris