'Black Friday': Eli Roth torna amb un slasher ambientat en el dia d'Acció de Gràcies

Black Friday Eli Roth

Eli Roth adapta en una pel·lícula el fals tràiler Thanksgiving vist al Grindhouse (2007), el programa doble que acollia les pel·lícules Planet Terror i Death Proof.



Terror per Acció de Gràcies


Aquest divendres 17 de novembre arriba als cinemes Black Friday (“Thanksgiving” títol original), l’esperada nova pel·lícula d’Eli Roth (Hostel) basada en el fals curtmetratge que ell mateix va dirigir per al Grindhouse (2007) de Quentin Tarantino i Robert Rodriguez. Un slasher que si fem cas a les primeres opinions promet ser un bany de sang.

La pel·lícula arriba 16 anys després de l’estrena del Grindhouse. Era un fals tràiler ideat per Jeff Rendell i Eli Roth, i que Roth va dirigir. Ells mateixos han desenvolupat ara aquella premissa en un llargmetratge que té com a títol original Thanksgiving, ja que l’acció del film se situa durant la festivitat nord-americana del dia d’Acció de Gràcies, coincidint a més amb la celebració del Black Friday comercial.

Spyglass Media Group produeix Black Friday amb un pressupost de 15 milions de dòlars, i té a Roger Birnbaum com a productor. Birnbaum ha produït anteriorment altres films d’èxit com La Tinent O’Neil (1997), Els set magnífics (remake) (2016), Dragonfly (2002) o les seqüeles d’Hora Punta.

La pel·lícula explica com després d'un Black Friday en què es produeixen disturbis que acaben en tragèdia, un misteriós assassí inspirat per la festivitat d'Acció de Gràcies atemoreix Plymouth, a Massachusetts –lloc d'origen de la tristament cèlebre festivitat-.

L’actor Patrick Dempsey (Scream 3) interpreta el sheriff de la ciutat. El repartiment principal el completa Addison Rae (Algú com ell), Milo Manheim, Jalen Thomas Brooks, Nell Verlaque, Rick Hoffman (Hostel 2), Gina Gershon (Killer Joe), Tim Dillon i Gabriel Davenport.

La preproducció de Black Friday inicia el 2010, quan Eli Roth i Jeff Rendell van començar a escriure el guió del llargmetratge. La intenció de Roth era la de produir el film un cop estigués enllestida L’últim exorcisme (2010), on exercia de productor, però altres projectes es van anteposar en el seu camí com la producció de Clown (2014), dirigir El Justicier (2018) i La casa del rellotge a la paret (2018), o la també producció de Haunt (2019), entre altres projectes. A més, Roth, va reconèixer el 2016 en una entrevista a Reddit que el guió de Black Friday necessitava més treball per estar a l’altura de les expectatives generades amb el fals tràiler. Finalment, Eli Roth s’apartaria temporalment a principis del 2023 de la superproducció Borderlands, l’adaptació al cinema del popular videojoc, per donar pas a la producció de Black Friday per la companyia Spyglass Media Group.

Black Friday va ser rodada al Canadà entre el 13 de març i 5 de maig de 2023. TriStar Pictures i Sony Pictures Releasing estrenen la pel·lícula als cinemes d’arreu del món el 17 de novembre de 2023 (Llatinoamèrica el 30 de novembre). No ha estat doblada al català.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris