El gènere fantàstic protagonista al 42è Còmic Barcelona

34 comic bcn pòster

El Còmic Barcelona vol reivindicar la importància del gènere fantàstic a través d'un nou espai anomenat Utopia.


Del 3 al 5 de maig se celebra a Fira de Barcelona Montjuïc el Còmic Barcelonal'esdeveniment més gran del còmic de l'Estat espanyol. Una fira de la vinyeta que enguany celebra la seva 42a edició i que vindrà marcada per la ciència-ficció i la fantasia com a temàtica, desenvolupant en el seu programa una àmplia oferta d'activitats relacionades amb el gènere.

Una edició que presenta novetats respecte a les anteriors amb la intenció d'ampliar el ventall de públic assistent. I és que, a més de reflectir l'actualitat del mitjà, el Còmic Barcelona es marca com a objectiu donar visibilitat a nous talents, aixopluc a les noves tendències, impulsar la indústria, i donar a conèixer la història de la vinyeta.



Utopia


L'aposta per la fantasia i la ciència-ficció del Còmic Barcelona per a l'edició d'enguany té un nom propi: Utopia. Aquest nou espai dedicat al gènere fantàstic neix de la normalització social en els darrers anys d'aquest gènere, considerat durant moltes dècades com a menor respecte d'altres. L'aparició de noves editorials especialitzades i de nombroses produccions audiovisuals són una conseqüència d'aquest auge del gènere fantàstic a la societat, i Utopia pretén que els seus seguidors estiguin ben representats al saló.

La secció Utopia serà un espai que acollirà exposicions, presentacions editorials i taules rodones, amb la presència de nombrosos il·lustradors/es i escriptors/es vinculats amb el gènere. Qui no s'ho perdrà és l'artista Tomás Hijo, qui estarà al Còmic Barcelona per a presentar una exposició dedicada a la seva obra.

I la fantasia també ha inspirat el cartell del 42è Còmic Barcelona, creat per l'artista Emma Rios. L'autora de "Bella Muerte" signa una imatge elegant, amb un poderós estil que evoca la seva imaginació a un món fosc i distòpic. 



Activitats Paral·leles


Utopia es desenvoluparà amb consonància amb les altres seccions consolidades Comic Vision i Comic Fantasy, per a celebrar activitats paral·leles que relacionen la vinyeta amb altres mitjans, com el cinema, les sèries i els jocs de taula.

El Còmic Barcelona reforçarà l'activitat a l'Auditori gràcies a la col·laboració amb el Festival de Sitges, per a oferir al visitant un cicle de cinema fantàstic amb premières estatals incloses. Tot plegat en una edició de l'antic Saló del Còmic marcada per la nominació a un premi Òscar del film d'animació català Robot Dreams, que també serà projectada al certamen. No menys destacable serà la projecció Dispararon al Pianista, de Mariscal i Fernando Trueba, que també es podrà veure a l'Auditori. Més enllà d'això, curtmetratges animats, cinema infantil i algunes sorpreses més es podran gaudir a Fira Barcelona Montjuïc.



Exposicions


L'estrena als cinemes de Furiosa: Una història de Mad Max marca una de les exposicions estrella del 42è Còmic Barcelona, que estarà dedicada a Mad Max. Artistes de diferents generacions oferiran la seva visió personal sobre aquesta saga de pel·lícules creada per George Miller fa uns quaranta anys.

L'altra exposició estrella serà la de Bruixes. Les darreres edicions del TerrorMolins i La semana de cine fantástico de San Sebastián van estar dedicades a les bruixes, i el Còmic Barcelona agafa el fil de la temàtica per a presentar-ne una exposició. Aquest aquelarre il·lustrat reuneix 30 bruixes dibuixades per talents de l'actual món del còmic i així reivindicar la importància de la seva figura, tant al gènere fantàstic com al nostre folklore i història.

També el mític Francisco Ibáñezcreador de Mortedelo y Filemón, 13 Rue del PercebeRompetechos, entre molts altres, tindrà un homenatge pòstum en forma d'exposició que recordarà la seva figura i el que suposa la seva obra per a la indústria i als lectors. També, la guanyadora del premi honorífic del 43è Còmic Barcelona, Trini Tinturé, tindrà una exposició dedicada a la seva obra titulada "Trini Tinturé, encantadora de vinyetes".



Convidats nacionals i internacionals


La presència d'artistes internacionals al Còmic Barcelona serà notable, i tots ells visitaran Barcelona de la mà de diferents editorials per a presentar les seves novetats i fer signatures als fans. El llistat és llarg, i destaquen talents com Emma Rios, Max Sarin, Lisa Lugrin, Gilbert (BetoHernández, Sana Takeda, Majorie LiuTomás HijoJavier Mariscal, Fernando Trueba i Pepe Larraz, entre molts altres.



El saló del còmic


El 42è Còmic Barcelona es desplega en tres jornades que situaran Barcelona com la capital mundial del còmic. Els visitants trobaran l'habitual zona comercial, així com gaudir de múltiples activitats paral·leles -moltes d'elles dins la secció Comic Kids dirigida als més petits-. També la secció Còmic Pro, centrada als professionals del còmic, intentarà, un cop més, apropar artistes i editorials per així impulsar la indústria del còmic.

Les entrades del 42 Còmic Barcelona ja es poden comprar a la pàgina web oficial de l'esdeveniment, que se celebrarà a Fira Barcelona Montjuïc, en els Palaus 2, 5 i la Plaça Univers.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris