'MERMAID DOWN': Una macabra revisió al mite de les sirenes

Una revisió en clau de terror al mite de les sirenes, aquelles criatures marines pertanyents a llegendes i al folklore local que tenen el cos meitat femení i meitat pisciforme.


Al meu entendre, un dels personatges del gènere fantàstic més desaprofitats del cinema és sens dubte el de les sirenes. Moltes vegades relacionades amb la iconografia que va asseure Disney basades en el romanç i l'humor, i explotada posteriorment amb èxits de taquilla de la mateixa índole com Splash!, les sirenes en el fons són només criatures marines mitològiques pertanyents a llegendes i al folklore local, amb cos meitat femení i meitat pisciforme.

El gènere de terror puntualment s'ha fet ressò de les sirenes, com la desastrosa Killer Mermaid protagonitzada per Franco Nero, la més desastrosa encara Mermaid: The Lake of the Dead, o la mostra que va fer del seu potencial maligne la saga de Pirates del Carib. Ara toca parlar de Mermaid Down. Es tracta d'una pel·lícula de terror independent escrita i dirigida per Jeffrey Grellman, i produïda per tan sols 85.000 $, un pressupost irrisori, però això no obstant, un cop vist el tràiler final, el resultat sembla la mar de presentable, a més sense utilitzar efectes digitals! I és que tots els FX de Mermaid Down són físics, usant silicona i animació electrònica interns per simular la cua de la sirena.

L'argument oficial és el següent:

Una sirena és capturada per un pescador al Pacífic. Un cop al vaixell, el pescador li talla la cua i l'envia a un hospital mental on ningú no creu que sigui una sirena. A partir d'aquí, la sirena haurà de lluitar per la seva vida.


Mermaid Down és un conte de fades fosc i brutal que, segons els que ja l'han vist, acumula girs narratius i bones dosis de violència. A més, la banda sonora està treballada per Danny Carrey, el baterista de la banda de rock i metall progressiu TOOL.



Pel que fa al repartiment, l'actriu que interpreta la sirena és Alexandra Bokova, una actriu amb uns trets físics exòtics. Està acompanyada per Drew Moore, Eryn Rea, Megan Therese Rippey, Phillip Andre Botell, Meggan Kaiser, Cara Bamford, Ashley Cordelia i Burt Culver, tots ells actors joves i amb escassa experiència al cinema.

La pel·lícula serà distribuïda a tot el món per Archstone Distribution (Machete, El Centpeus Humà), i ja va ser estrenada en plataformes digitals com Amazon el 15 d'octubre passat. Pel que fa al DVD/BD caldrà esperar fins al gener del 2020.

No us perdeu el tràiler, i ja sabeu, Mermaid Down pot ser una bona opció per passar la nit de Halloween:  



Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. Y te sientes caliente por dentro, como si estuvieras en un horno, aunque fuera de la ventana haga frío... Viendo https://verpeliculas4k.org películas como ésta, uno se pone de otro humor... no sé por qué.

    ResponElimina