[Crítica] NO MATARÀS - David Victori, 2020

 

-DIRECCIÓ: David Victori

-GUIÓ: Jordi Vallejo, David Victori, Clara Viola

-ANY: 2020

-DURACIÓ: 92 min.

-PAÍS: Catalunya, España

-MÚSICA: Adrian Foulkes, Federico Jusid

-FOTOGRAFIA: Elías M. Félix

-REPARTIMENT: Mario Casas, Milena Smit, Joaquín Caserza, Victor Solé, Elisabeth Larena, Fernando Valdivieso, Albert Green, Andreu Kreutzer

-PRODUCCIÓ: Castelao Pictures, Filmax, Movistar+, Televisión Española (TVE), TV3






Un mal dia ho pot tenir qualsevol, sinó que li preguntin a Dani, el protagonista de No Mataràs. Després de la mort del seu pare intenta amb el suport de la seva germana tirar endavant amb la seva vida. Ell és una persona tímida, dels que intenten prendre sempre les decisions més correctes, però ja se sap, a la vida també cal ser una cosa murri si no cabró, perquè sinó s'aprofiten de tu i fins i tot et poden trepitjar. I és el que li passa a Dani, que mentre es menja una hamburguesa en un bar coneix una noia que el seduirà i acabarà complicant la vida fins a portar-lo a viure un malson.

Dirigida per David Victori, cineasta català que es va donar a conèixer perquè Ridley Scott li va produir un curtmetratge, escriu i dirigeix ​​un intens thriller ambientat al barri del Poblenou de Barcelona, ​​on Dani (Mario Casas) veurà com cada decisió que pren complica encara més una situació que l'involucra en un assassinat. Victori escriu un guió conjuntament a Clara Viola i David Vallejo, que va in crescendo i aconsegueix captar l'atenció de l'espectador malgrat que demana el temps a començar a arrencar.

Mario Casas està en la seva línia, còmode fent aquests thrillers violents. I és que sense ser un gran actor se'l veu sempre solvent, i No Mataràs és una pel·lícula en què ell porta tot el pes, que evoluciona a la trama i que a més acapara la pantalla en absolutament tot el metratge. El seu avenç per la història és retratat per una fotografia cuidada en què juga amb els neons.

Segurament pel que s'ha explicat abans David Victori decideix ajustar el format de pantalla a una forma més quadrada en contra del format panoràmic comú avui dia. D'aquesta manera aconsegueix centrar encara més l'atenció en Dani i plasmar així el seu patiment, alhora que genera més sensació de nervi a la pel·lícula. De fet, a Mario Casas amb prou feines se'l veu només el tors. Aquest estil cinematogràfic ens recorda pel·lícules com Victòria, com si la pel·lícula estigués rodada en pla seqüència i busqués retratar l'experiència creixentment perillosa que viu el protagonista.

David Victori ha fet una bona feina. Mario Casas també, un actor que malgrat les seves limitacions com a intèrpret i certs problemes de pronunciació, aconsegueix que els seus treballs es vegin sempre solvents, i atrau el públic a veure les seves pel·lícules. No Mataràs serà una altra de les que us funcionarà. Un thriller violent d'alta intensitat que atrapa l'espectador i no el deixa anar fins a l'últim segon.  

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris