Kim Ki-duk mor per complicacions de la Covid-19

 El director buscava residència a Letònia per traslladar-se a viure. Segons la premsa del país, Kim Ki-duk ha mort en un hospital per complicacions de la Covid-19.


El prolífic cineasta coreà Kim Ki-duk ha mort per coronavirus. Així ho comencen a reportar alguns mitjans de comunicació, que apunten a sobtades complicacions del virus mentre del director era a Letònia, on planejava anar-se'n a viure.

La bomba la va donar a conèixer el portal Delfi.lv, del país bàltic, i ara mateix comencen a fer-se ressò els mitjans de comunicació coreans en espera de confirmar-se oficialment a través de l'ambaixada coreana de Letònia.

De 59 anys, Kim Ki-duk va arribar a Letònia el 20 de novembre per comprar una casa a Jurmala, en un balneari del país a prop de Riga. Fa pocs dies el seu amic i intèrpret (així com director de cinema) Vitaly Mansky, es va mostrar preocupat pel fet de no tenir notícies del cineasta, i va començar a buscar a hospitals. Finalment, la pitjor de les possibilitats es va materialitzar.

Tal com explica Delfi.tv, els informes mèdics diuen que Kim Ki-duk va morir per complicacions de Covid-19 a un hospital, a les 1:20 del divendres 11 de desembre.

Kim Ki-duk va ser un dels cineastes més importants de la història del cinema asiàtic. Va ser guardonat amb el Lleó d'Or al 69è Festival Internacional de Cinema de Venècia per Pietà, el Lleó de Plata al Millor Director al 61è Festival Internacional de Cinema de Venècia per Ferro-3, l'Ós de Plata al Millor Director a 54è Festival Internacional de Cinema de Berlín per a Samaria i premi Un Certain Regard al Festival de Cinema de Canes 2011 per Arirang.

Els darrers anys Kim Ki-duk va patir una persecució social i judicial per un presumpte cas d'abusos sexuals a tres noies, uns successos que van passar durant el rodatge de Moebius (2013), Primavera, estiu, tardor, hivern... i primavera (2003) o Ferro 3 (2004). Aquests casos es van destapar pel moviment #metoo, quan una de les actrius de Moebius (no s'ha desvelat la identitat) va reconèixer els fets.

L'última cosa a conèixer sobre el cas és que la justícia coreana va absoldre Kim Ki-duk per falta de proves.

Font: LRT, Delfi

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris