Les 20 pel·lícules de terror més esperades del 2022

Comença el 2022 i volem compartir amb vosaltres vint pel·lícules de terror que s'estrenaran al llarg de l'any, tant a sales de cinema com a plataformes i festivals.


Molts dels títols que presentem a continuació no tenen una data d'estrena confirmada, però si que han finalitzat el seu rodatge i, per tant, es troben ara mateix planificant la seva distribució. Creiem que aquestes pel·lícules poden ser alguns dels títols claus enguany, tant pel tipus de producció com també pels artistes que les han treballat.


N'hi ha de molt diferents: grans produccions, seqüeles i òperes primes. També catalanes i espanyoles. I a vosaltres, quina és la que més us crida l'atenció? N'hi altres que tingueu focalitzades les vostres il·lusions?




Maniac Driver: El primer giallo japonès de la historia ha estat dirigit per Kurando Mitsutake, autor de films tant potents com Gun Woman i Karate Kill. A mig camí entre Taxy Driver i ManiacManiac Driver promet interpretar a la japonesa la iconografia d’aquest subgènere italià avui dia desaparegut, i que esperem retrobar-lo amb la personalitat aplicada d’aquest director tant interessant. El film ja s’ha pogut veure al Japó, i aquest 2022 circularà per festivals d’arreu del món.





Scream: La cinquena entrega de la saga creada per Kevin Williamson i Wes Craven arribarà aquest gener als cinemes. Ara bé, aquest cop sense la implicació al projecte de Kevin Williamson i Wes Craven, tot i que el primer ha donat la seva aprovació. Ghostface torna, així com Neve Campbell, Courtney Cox i David Arquette. Estem impacients.






Occhiali Neri: El veterà Dario Argento torna aquest any amb un giallo, el subgènere que el va popularitzar als anys 80 a través de films com Tenebre i Profondo Rosso. A més, estarà protagonitzat per la seva filla Asia Argento, amb qui ja ha treballat amb nombroses ocasions en el passat. Ara bé, aquesta reunió ve precedida de la mort de Daria Nicolodi el novembre de 2020, que era l’esposa i mare de la família Argento, pel que converteix, Occhiali Neri, en un film si més no especial. Esperem que el retorn d’Argento al cinema serveixi per passar pàgina dels darrers treballs del director italià que han sigut més que discutibles. El títol internacional del film es “Black Glasses” i per ara només s’ha publicat una imatge oficial.





The Black Phone: Blumhouse i Universal presenten el maig The Black Phone, la nova pel·lícula de Scott Derrickson (Sinister). Aquest film de terror adapta una història curta escrita per Joe Hill, fill de l’il·lustre Stephen King, que va ser publicada el 2004. A més, l’actor Ethan Hawke, qui ja va protagonitzar les dues entregues de Sinister, torna a tenir la confiança de Derrickson per a protagonitzar la pel·lícula. La premissa argumental és molt engrescadora: el personatge Finney descobreix que pot escoltar les veus de les víctimes d’un assassí a través d’un telèfon. Sona bé, i esperem també que es vegi bé quan sigui estrenada sales de cinema.





Time Cut: Us imagineu una barreja entre Retorn al Futur i Scream? Temptador, oi? Doncs això és el que ha imaginat l’esbojarrat Christopher Landon al guio de Time Cut. Recordem que Landon és el director de l’excel·lent Freaky. Ara bé, aquest cop la direcció de la pel·lícula recau a mans de Hanna MacPherson (Pure). No se saben gaires coses sobre Time Cut, només que va ser rodada l’estiu de 2021 i que està protagonitzada per Madison Bailey (Outer Banks) i Antonia Gentry (Ginny i Geòrgia). Si més no, els guions de Landon sempre son grans èxits de taquilla, i aquest film promet no ser menys.





El Páramo: El debut al llargmetratge del director català David Casademunt va deixar petjada al passat Festival de Sitges 2021. Arribarà a Netflix el 6 de gener. Es tracta d’un western de terror amb monstre inclòs contextualitzat a la postguerra del s. XIX, presentant a una família que intenta sobreviure en una terra aïllada i molt àrida. La seva estructura narrativa és de conte de terror, i parla sobre la maduresa i la por a perdre els éssers més estimats. Nosaltres ja l'hem vist, i és una gran pel·lícula que tothom hauria de veure. Pots llegir la crítica AQUÍ.





Halloween Ends: L’última entrega de la franquícia Halloween arribarà a cinemes l’últim terç d’aquest any. No només serà la darrera, sinó que a més, com el seu títol ja indica, servirà per tancar un arc argumental que ha fet retornar l’actriu Jamie Lee Curtis a la saga amb el seu personatge de Laurie Strode. L’anterior film Halloween Kills va ser brutal, però decebedor a nivell narratiu. Esperem i desitgem que aquest final de cicle conclogui la historia amb dignitat, tot i que a aquestes alçades algú creu que Michael Myers desapareixerà definitivament del cinema?





Nope: Jordan Peele tornarà aquest any amb una nova pel·lícula de terror. El guanyador d’un Oscar per Get Out ultima una producció de terror que està protagonitzada per Daniel Kaluuya, i de la qual no es coneixen detalls argumental. Només se sap que la història ve precedida per un misteriós núvol que deixa caure una espècie d'antena il·luminada. El pòster del film si més no és intrigant. El que si tenim clar és que la pel·lícula s’estrenarà a sales de cinema el 22 de juliol.





Orphan: First Kill: És la preqüela d'Orphan, pel·lícula que va ser dirigida per Jaume Collet-Serra el 2009. Aquest cop el director català es distancia del projecte i li ha pres el relleu William Brent Bell, que desenvolupa ara una historia escrita per David Coggeshall en que es parla sobre l’origen del personatge Esther. L’actriu Isabelle Fuhrman ha crescut des del 2009 i ara ja és una dona, però igualment interpretarà a una jove Esther que de ben segur ens té preparades unes de bones. La pel·lícula s’estrena als Estats Units el 28 de gener a través de Paramount.





Dark Harvest: El director de les excel·lents Hard Candy i 30 dies d’obscuritat presentarà a finals d’any una nova pel·lícula de terror, aquest cop basada en la novel·la del mateix títol escrita per Norman Partidge. És un slasher que se situa a la nit de Halloween de 1963, i que presenta a un grup d’adolescents que decideixen posar-se en guàrdia per plantar car a ‘October Boy’, un assassí que empunya un ganivet de carnicer. Dark Harvest s’havia d’estrenar el 24 de setembre de 2021 però els estralls de la pandèmia de la Covid-19 l’ha posposat un any després.





Mad Heidi: Fa anys que parlem d’aquesta producció independent que, partint d’un tràiler que va causes furor a les xarxes, va iniciar una campanya de mecenatge que l’ha dut a obtenir un pressupost d’un milió d’euros. Mad Heidi aprofita el clàssic juvenil Heidi per a distorsionar la idea original i fer baixar de les muntanyes a una Heidi adolescent per a iniciar una revolta antifeixista contra una dictadura a Suïssa. Val a dir, que aquesta dictadura fictícia sembla que generarà moments plens d’humor, violència, sàtira política, i molt formatge gruyere. Mad Heidi ja està rodada i serà estrenada aquest 2022.





The Requin: Mai ens cansarem de les pel·lícules de taurons afamats de carn humana. The Requin serà una més, i la seva historia sobre dos persones atrapades en un suport en mig del mar mentre uns taurons s’ho miren amb interès, no és res nou, però aquestes històries de supervivència en plena natura solen funcionar bé entre el públic. Biquinis, sang, suspens i natura, per aquest film que s’estrenarà a sales de cinema el febrer.





The Onania Club: Més tard o més d’hora acabarà estrenada The Onania Club, la nova pel·lícula de Tom Six creador de The Human Centipede. Segons el director holandès cap festival de cinema i distribuïdora s’atreveix a acollir-la degut al seu contingut polèmic, en que un club privat d'elits econòmiques es reuneixen per gaudir sexualment mentre presencien desgràcies humanes. Esperem que aquest 2022 sigui el definitiu i la puguem veure.





Evil Dead Rise: La quarta pel·lícula de la saga Evil Dead desenvolupa un guió signat per Sam Raimi i Bruce Campbell, però que no comptarà amb ells a la direcció i protagonisme respectivament. El protagonisme aquest cop comptarà amb l’heroisme d’un personatge femení, i es desenvolupa l’acció a dins d’un edifici. Segons Campbell la saga Evil Dead requereix un canvi generacional i el personatge d’Ash s’ha de jubilar. Veurem què en surt de tot això. Estrena exclusiva a HBO.





Terrifier 2: El retorn del terrorífic pallasso Art es produirà aquest 2021 de la mà del creador de la franquícia Damien Leone i l’actor David Howard Thornton, qui interpreta al pallasso. La pel·lícula ja està rodada i prepara la seva circulació per festivals de cinema. Segons el seu director aquesta serà l’entrega més sagnant de la saga.





Veneciafrenia: Álex de la Iglesia tornarà aquest any amb un slasher situat a la ciutat de Venècia i amb crítica social sobre l’impacte que el turisme de borratxera produeix a les ciutats més populars. Presentada a Sitges amb opinions polaritzades, creiem que igualment segueix sent un dels títols potents de l’any. Veneciafrenia es la primera d’una sèrie de pel·lícules de terror que el mateix de la Iglesia produirà sota el segell The Fear Collection. Podeu llegir la nostra crítica AQUÍ.





Lagunas: la Guarida del Diablo: És la nova pel·lícula de terror del director català Marc Carreté, responsable de les anteriors Asmodexia i After the Lethargy. Aquest cop ha desenvolupar un thriller que promet terror psicològic a dojo, i amb Joan Frank Charansonnet com a protagonista. El primer tràiler del film ja està disponible i ens ha deixat molt bones sensacions. Segons s’ha informat, Lagunas: La guarida del diablo estarà enllestida al primer semestre d’aquest any.





The Lair: El director de joies de l’horror com Dog Soldiers i The Descent, Neil Marshall, tornarà aquest 2021 amb una pel·lícula de monstres. Segons el director anglès The Lair combinarà elements de Dog Soldiers, Aliens i Predador i tindrà molta sang, així que poca broma. No se saben gaires coses sobre el projecte, però el rodatge va iniciar el maig de l’any passat, així que sospitem que The Lair podria estar enllestida aquest any.





The Possessed: L’actor John Jarrat (Wolf Creek) planta cara al dimoni en aquesta pel·lícula d’exorcismes australiana. Estrenada al seu país fa just un mes, les imatges i al tràiler que vam presenciar semblen terrorífics, i és que, al final, el dimoni és un dels temors més atàvics dels humans. Chris Sun dirigeix el film, algú que ha demostrat talent anteriorment a films com Charlie’s Farm. Tenim ganes de passar por.





You won't be alone: Producció australiana que suposa el debut de Goran Stolevski al llargmetratge. És una producció petita, però distribuïdores internacionals com Focus Features i Universal Pictures ja l'han comprat. I és què el seu tràiler és terrorífic. Es tracta d'un drama de terror contextualitzat a la Macedònia del s. XIX en què una jove és segrestada i convertida en una bruixa per un esperit ancestral. Protagonitzada per Noomi Rapace.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris