Autors internacionals convidats al 40 Còmic Barcelona

Nora Krug, Peter Bagge i John Allison primers convidats confirmats per Ficomic al 40 Còmic Barcelona.


El 40 Còmic Barcelona se celebrarà amb normalitat. I com marca la normalitat en aquest esdeveniment, també els convidats visitaran Barcelona per a presentar les seves novetats així com a impartir les corresponents sessions de signatures.


El 40 Còmic Barcelona se celebra entre els dies 6 i 8 de maig a Fira de Barcelona Montjuïc.


En data d'avui hi ha confirmats tres autors internacionals, com són Peter Bagge, Nora Krug i John Allison. En vindran més, però Ficomic els confirmarà pròximament. ¿Els coneixeu? Anem a fer un repàs de qui són aquests autors internacionals convidats pel Còmic Barcelona.



- Peter Bagge (1957) és un dibuixant de còmics nord-americà molt respectat en l'escena underground. A la segona meitat dels anys 70 va començar els seus primers passos com a autor col·laborant a la revista Punk Magazine de John Holmstrom. Poc després va publicar també treballs seus a revistes com Comical Funnies o la llegendària Weirdo de Robert Crumb.


El seu major èxit arriba amb la seva pròpia revista, titulada 'Neat Stuff', coneguda a l'estat espanyol com a “Mundo Idiota”. Va ser en aquesta revista on van néixer els personatges d'”Odio”. A causa del seu èxit, la revista “Mundo Idiota” canvia i es transforma en Odio”, i va ser publicada en castellà per l'editorial Fantagraphics. Aquesta publicació va guanyar el Premi a la Millor obra estrangera publicada a Espanya al Saló del Còmic de Barcelona. En ella se segueix al personatge Buddy Bradley, que viu en el Seattle dels 90, en ple auge del grunge.


Més enllà d'aquestes publicacions independents, trencadores i provocatives, Peter Bagge també va treballar per Marvel i DC.



- Nora Krug (1977) és una dibuixant de còmics germana-nord-americana. Es va donar a conèixer en la premsa, a mitjans de prestigi com són el The New York Times, The Guardian, Le Monde diplomatique i A Public Space.


El seu èxit arribaria amb “Heimat”, una novel·la gràfica escollida com el millor llibre de l'any per nombrosos mitjans de comunicació de rellevància, com els citats The New York Times o The Guardian, així com San Fransisco Chronicle i Boston Globe.


Salamanda Graphics va editar “Heimat. Lejos de mi hogar” a l'estat espanyol.


Actualment, Nora Krug treballa com a professora d'Il·lustració en la Parsons School of Design de Nova York.



- John Allison (1976) és un autor de còmics britànic actiu en el sector des de 1998 i que ha guanyat nombrosos premis Eisner. Els seus majors reconeixements artístics van arribar amb les obres “Giant Days”, “Scary Go Run”, “By Night” i “Bad Machinery”. “Steeple” i “Wicked Things” són publicacions encara actives a data d'avuí.


També és conegut per ser un dels primers autors a publicar creacions seves a Internet. Això el va dur a rebre el Premi a Millor Webcómic Online de la US National Cartoonists' Society el 2018 amb “Scary Go Run”.


El seu gran èxit arriba amb “Giant Days” en guanyar dos premis Eisner. L'editorial Fandogamia edita aquest còmic a l'estat espanyol.


També va treballar per Marvel, concretament a “Civil War 2: Choosing Side”, i també a “Squirrel Girl”.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris