FANTBOI 2022: Les "carxofes de l'espai" revelen les primeres novetats

Un avanç de la programació del Fantboi 2022 i presentació del cartell oficial.


Sant Boi de Llobregat serà l'epicentre català del gènere fantàstic entre els dies 16 i 19 de juny. Allà s'hi celebrarà el Fantboi, un festival de cinema que complirà la segona edició i on el públic podrà gaudir d'un ampli ventall de propostes cinematogràfiques del gènere.



Cartell Fantboi 2022

Els extraterrestres són el leitmotiv d'aquesta edició, i el cartell del Fantboi 2022 en fa gala. Obra de l'artista santboiana Raquel Gu, s'hi veuen unes “carxofes de l'espai” invasores, en el que és un exercici d'estil que fa homenatge del cinema de Sèrie B dels anys 50. No cal dir que la carxofa és el producte agrícola estrella de Sant Boi de Llobregat.


Qui no conegui Raquel Gu, ella és una il·lustradora i dibuixant de còmics que ha participat en mitjans com El Jueves, Jot Down, Principia, Píkara i Iguales&Diferentes, i també dibuixa vinyetes d'actualitat al programa Els Matins de TV3. Més enllà del vessant artístic, ella és filòloga i traductora.



Primeres pel·lícules confirmades

Fa unes setmanes es va anunciar que el clàssic 'E.T. L'extraterrestre' de Steven Spielberg es projectaria al Fantboi 2022. Aquest clàssic del cinema estarà acompanyat a la programació per altres títols de gènere fantàstic dels quals alguns ja s'han desvetllat tres.


Destaca 'Terra d'ombres', una pel·lícula rodada en Súper-8 als anys 90 i que recentment ha tingut un remuntatge en el que s'ha modificat la banda sonora. Un film català dirigit per Xavi Porta, potser desconegut pel gran públic, però que se'n parla meravelles. Competirà a la Secció Oficial.


També hi serà 'Annular Eclipse', una pel·lícula xinesa de ciència-ficció futurista dirigida per Chi Zhang. Serà la presentació catalana del film.


Més alegre serà 'El último tren al rock'n'roll', dirigida por Ignacio Malagon. Presentada al Festival de Sitges 2021 en la secció Bigadoon, molts consideren aquesta pel·lícula com unes de les divertides del cinema independent català recent.



La segona edició del Fantboi, Festival de cinema fantàstic de Sant Boi, se celebrarà entre els dies 16 i 19 de juny. Les projeccions es faran als cinemes Can Castellet.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris