'EL OSCURO LUGAR DONDE HABITAN' de Gabriel Musco, inaugurarà el FANTBOI 2022

El millor cinema fantàstic i terror independent es podrà veure als cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat entre els dies 16 i 19 de juny.


El dijous 16 de juny comença la segona edició del FANTBOI, Festival de cinema fantàstic de Sant Boi. Una edició on els extraterrestres són els protagonistes, així com el millor cinema fantàstic independent de l'any.


Les pel·lícules que es podran veure en aquesta edició ja s'han confirmat. Per sobre de totes, destaca el film inaugural, que recau en 'El Oscuro lugar donde Habitan' de Gabriel Musco. Serà la presentació catalana i estatal d'aquest film argentí que el seu director ha revelat que va haver de superar les seves pròpies pors per a poder rodar-la.


El film inaugural serà el dijous 16 de juny als cinemes Can Castellet. Aquesta jornada també oferirà al públic altres propostes de gènere fantàstic i terror, entre curtmetratges i llargmetratges. Destaca la doble sessió del director català Iván Mulero, que anirà a Sant Boi a presentar el seu exitós curt a escala mundial 'Las Parcas', amb Santiago Segura, a més del llargmetratge 'Tigre Callejero', basat en el còmic homònim d'Ertito Montana. Posteriorment, es podrà gaudir de l'antologia xilena i argentina 'APPS', on s'acullen una sèrie d'històries de por amb les tecnologies com a fil conductor.


El FANTBOI també col·labora amb altres festivals catalans, com és el cas del Festival Nits de Cinema Oriental de Vic. Presentaran la pel·lícula 'Taoist Priest' de Ricky Lau, el creador del 'Mr. Vampire' original, i en la que es recupera a gran part del repartiment d'aquella mítica saga per a un nou lliurament en la qual els caçavampirs hauran de combatre a una nova amenaça a la ciutat. I des d'orient també es podrà veure la xinesa 'Annular Eclipse', un film de ciència-ficció dirigit per Chi Zhang.


També hi serà el giallo 'Nightmare Symphony', una producció italiana protagonitzada pel director de culte Anthony Laloggia, que aquí fa d'actor, que serveix per a reinterpretar el clàssic 'Un gatto nel cervello' de Lucio Fulci. De fet, el guió de la pel·lícula ve signat per Antonio Tentori, guionista del film original.


Pots consultar tota la programació del FANTBOI a la web oficial. La compra d'entrades i abonaments s'anunciarà aviat.



Gabriel Musco i l'agorafòbia


El director del film inaugural del FANTBOI ha confessat que ha patit problemes de salut mental, i que la seva terrible experiència l'ha inspirat en el seu darrer treball, 'El Oscuro lugar donde Habitan'.


En paraules seves, “el fet d'haver viscut diversos anys amb un trastorn d'ansietat com l'agorafòbia, em va permetre relacionar-me d'una forma diferent amb aquest sentiment que tots tenim. He posat la mirada sobre això durant aquests anys i vaig aprendre molt. Des que l'aprenentatge d'aquesta història neix, com una necessitat de mostrar quantes vegades sense adonar-nos som presoners de les nostres pròpies pors.


Font: Nota de premsa


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris