Directors de 'Turbo Kid' a Sitges 2023: Presentació de 'Wake Up' i 'We Are Zombies'

wake up sitges 2023
Wake Up

RKSS assistiran com a convidats al Festival de Sitges 2023 per presentar dues pel·lícules de terror. Una d'elles, Wake Up, seleccionada per la secció Oficial Fantàstic a Competició.



Un slasher al supermercat


Els tres directors autoanomenats RKSS (significa “Roadkill Superstar”) responsables d’obres d’èxit del gènere fantàstic com Turbo Kid (2015) i Estiu de 1984 (2018) -totes dues distribuïdes a Espanya per A Contracorriente Films- tornen enguany amb dues pel·lícules: We are zombies i Wake Up. Aquesta segona és la que fins ara ha tingut menys publicitat, però alhora és el projecte més engrescador, ja que pel Festival de Sitges l’ha seleccionat per a la secció Oficial Fantàstic a Competició.

Aquesta nit s’ha presentat Wake Up al Fantastic Fest (Estats Units) en primícia mundial, i les lloances a l’obra ja comencen a compartir-se per xarxes socials. Nosaltres haurem d’esperar al Festival de Sitges per veure-la, que començarà el dia 5 d’octubre, i RKSS (Anouk Whissell, Yoann-Karl Whissell i François Simard) vindran com a convidats per a presentar-la. El fet d’haver estat presentada al Fantastic Fest ha fet iniciar la maquinària de la promoció, i avui hem pogut veure un clip de la pel·lícula gràcies a Deadline.

L'argument de Wake Up es basa en un violent joc del gat i la rata entre uns activistes impulsius de la Generació Z i uns perseguidors. L’escenari de la lluita és a dins d’un hipermercat de mobles durant un acte de protesta ambiental que surt malament.

Aquesta història ha estat escrita en guió per Alberto Marini partint d’una idea original de Martin Soudan. Marini és el guionista de nombroses obres del terror espanyol com la recent La niña de la comunión (2022), o altres més antigues com Mentre Dorms (2011) i Romasanta (2004). Els directors canadencs defineixen Wake Up com “un slasher en una botiga de mobles i magatzem tancats”, i afegeixen al mitjà citat abans “tan ràpid vam llegir el guió, el concepte central ens va resultar convincents i immediatament vam visualitzar la pel·lícula, i sabíem que l’havíem de dirigir per aportar la nostra pròpia firma al projecte”.

El repartiment és un grapat de talents joves amb projecció al cinema, però ja amb experiència assolida, com són principalment Turlough Convery (“Black Mirror”), Benny O. Arthur (sèrie “Django”) i Charlotte Stoiber (“Downfall”).

Wake Up dels RKSS ha estat comprada per Studiocanal per a representar-la al mercat internacional. Ells mateixos han publicat un clip de la pel·lícula que heu de veure:

                                                   



RKSS i els zombis


L’altra pel·lícula que presenten enguany Anouk Whissell, Yoann-Karl Whissell i François Simard és We are zombies, una comèdia de terror que al Festival de Sitges ha estat seleccionada per a la secció Midnight X-Treme i es podrà veure a la tradicional marató de zombis. Suposa l’adaptació al cinema del còmic “The Zombies That Ate The World", escrit per Jerry Frissen i il·lustrat per Guy Davis, i que ha estat elogiat per cineastes de prestigi com George Romero, Joe Dante i Tobe Hooper.

La història està ambientada a Los Angeles de 2064, on es crien zombis no caníbals, i tots plegats viuen en harmonia. En mig de tot això, els protagonistes del film són tres indigents que busquen guanyar diners fàcils, però per fer-ho han de lluitar contra una megacorporació malvada i salvar una àvia segrestada. No ho tindran fàcil: hi ha zombis descontrolats.

La producció disposa del director de fotografia de Turbo Kid, Jean-Philippe Bernier, i el dissenyador de producció Sylvain Lemaître.

El còmic “The Zombies That Ate The World” va ser publicat a la revista Metal Hurlant el 2003, i a casa nostra Norma Editorial el va editar en castellà el 2008 amb el títol “Los zombis que se comieron el mundo”. Avui està descatalogat.

We are zombies ha estat presentada al Festival Fantasia 2023, on va guanyar el Premi de públic a la millor pel·lícula del Quebec. Aquesta dies també es projectarà al Fantastic Fest, i en unes setmanes ho farà al Festival de Sitges. Les entrades per Sitges estan esgotades.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris