Noves confirmacions per un Sitges 2022 que promet ser “una festa”

Imatge de 'Project Wolf Hunting'

Aquesta festa del cinema de terror i fantàstic se celebrarà entre el 6 i 16 d'octubre.


Àngel Sala, director del Festival de Sitges, va fer ahir una retransmissió en directe pel canal d'Instagram del festival per anunciar noves pel·lícules confirmades al line-up, així com respondre les qüestions plantejades pel públic. La conferència va deixar alguns titulars importants, així com un constant avís de Sala que el Sitges 2022 serà "una festa".


No parlaré de pel·lícules que no hagi mencionat” va deixar clar Sala en nombroses ocasions veient la quantitat de preguntes que se li formulaven sobre títols esperats pels fans del gènere com 'Hellraiser', 'Evil Dead Rise', 'Mad Heidi' o 'The Munsters'. Cap d'elles, de moment, està confirmada per Sitges. La que no hi serà és el nou treball del coreà Park Chan-wook titulat 'Decision to Leave', però a diferència de les anteriors per a aquesta si va tenir resposta Àngel Sala: “no estarà a Sitges per decisió de la distribuïdora”.


Però es van anunciar altres pel·lícules, i forces. Abans de revelar-les Àngel Sala va fer un repàs de les obres ja confirmades en dies anteriors i en va destacar algunes com les possibles sorpreses del Sitges 2022. Va destacar 'Resurrection', protagonitzada per Rebecca Hall i Tim Roth, i la coreana 'Project Wolf Hunting'. Per aquesta segona va dir “una de les grans tapades, on el públic trobarà violència, gàngsters... Tot una festa que recorda a Train to Busan però a dins d'un vaixell”.


I és que el cinema coreà tindrà un pes important a la programació del Sitges 2022, en part per la recuperació de la Secció Òrbita dos anys després de la seva desaparició per la pandèmia. A més de les ja confirmades, també estaran el thriller explosiu 'A Man of Reason' i la caríssima superproducció 'Alienoid'.


Una altra pel·lícula que donarà de què parlar serà 'Fall', un títol que segons Sala “no és apte per a gent que té por a les altures”. Aquest film dirigit per Scott Man situa a dues noies escaladores fins al cim d'una torre de comunicacions abandonada, a 600 metres d'altura, i un cop allà tenen problemes per baixar...


I dos directors de culte tornen al festival a presentar els seus nous treballs: Jason Eisener i Joe Begos. El primer va dirigir l'aclamada 'Hobo with a shotgun', i al Sitges 2022 presentarà 'Kids vs. Alien', una pel·lícula de terror on uns adolescents que celebren un aniversari han de lluitar per sobreviure a l'atac d'uns extraterrestres. Segons Sala “recorda a Turbo Kid i tot aquest divertiment amb essència dels vuitanta”. Per altra banda, Joe Begos (Bliss, VFW) presentarà 'Christmas Came Early', la qual promet gore a dojo.


També presentarà un nou treball a Sitges el director de 'Rare Exports: Un cuento gamberro de navidad'. Àngel Sala no ha especificat quina pel·lícula és, però veient la filmografia del director entenem que ha de ser 'Sisu', un film bèl·lic que ja va ser programat al Festival de Toronto. I l'aclamat director indonesi Joko Anwar presentarà 'Satan's Slaves: Communion', la seqüela de 'Satan's Slaves' (2017).


Més enllà de les pel·lícules hi haurà espai per a les sèries, i una de les que es presentaran és la segona temporada de 'Historias para no dormir'. També els documentals tindran un pes important a la programació del Sitges 2022, destacant 'Jurassic Punk' i també 'REC: Terror Sin Pausa'. Aquesta segona celebra els quinze anys de la pel·lícula dirigida per Jaume Balagueró i Paco Plaza.


Pel que fa a les maratons nocturnes es tornarà a la normalitat prepandèmica, però en comptes de programar quatre pel·lícules se'n programaran dos o tres. L'altra novetat és que no tots els títols d'aquestes maratons necessàriament han de ser de la secció Midnight Xtreme.


Pel que fa als convidats al Sitges 2022 Àngel Sala s'ha mantingut molt prudent i no ha volgut afegir cap nom als ja confirmats de Neil Marshall, Edgar Wright i Brigitte Lahaie. No obstant això, aquests tres convidats assistiran a Classes Magistrals i a projeccions. És el cas de Lahaie, que assistirà a la projecció d''Els Depredadors de la Nit' (protagonitzada per ella), en el que és una edició restaurada del film. Aquesta pel·lícula forma part de la secció Seven Chances.


La programació completa del Festival de Sitges 2022 es donarà a conèixer a mitjans de setembre.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris